AS Roma tiedotti tiistaina antaneensa potkut päävalmentajalleen José Mourinholle.

AS Roma palkkasi seuralegendansa Daniele De Rossin edustusjoukkueen peräsimeen. De Rossin pesti kattaa loppukauden.

Niin pelaaja- kuin valmentajaurallaan AS Romaa edustanut Fabio Capello otti kantaa Mourinhon potkuihin Sky Italian haastattelussa.

Capellon mukaan seuran omistajat kohtelivat Mourinhoa hyvin epäkunnioittavasti.

– Näyttää siltä, että näillä yhdysvaltalaisomistajilla on kummallinen tapa hoitaa asioita. He eivät kunnioita ihmisiä, jotka tekevät heille töitä. He ovat epäkunnioittavia. Näimme sen Paolo Maldinin kohdalla AC Milanissa. Hän sai potkut puhelinsoiton kautta. Nyt Mourinho koki saman kohtalon. Mourinho oli jo harjoituskeskuksessa ja sitten hänelle ilmoitettiin, ettei hän toimi enää joukkueen päävalmentajana.

Capellon mielestä omistajille kyse on ainoastaan bisneksestä. Tunteet heitetään sivuun.

– Omistajat eivät ymmärrä tunteita. Heille kyse on vain bisneksestä. He ovat omistajia ja tekevät siten päätökset, mutta itse uskon kunnioitukseen. Hyvästit voi sanoa myös eri tavalla, eikä vain kylmällä tiedotteella tai puhelinsoitolla.

– Minusta tuntuu, että Mourinhoa kohdeltiin niin kuin jotain ihmistä, joka ei ole koskaan valmentanut jalkapallojoukkuetta. Häntä kohdeltiin todella epäkunnioittavasti varsinkin huomioiden sen, mitä hän on antanut jalkapallolle. En hyväksy tuollaista asennetta, Capello viittasi seurajohtoon.

LUE MYÖS