Helsingin Jalkapalloklubi sanoo tiedotteessaan, että Ferran Sibilan UEFA Pro -lisenssin puuttuminen oli seuralla tiedossa ennen hänen pestaamistaan.

Klubi kertoi marraskuun alussa, että Sibila, 35, siirtyy päävalmentajaksi Helsinkiin ruotsalaisen Malmön valmennustiimistä kaksivuotisella sopimuksella.

Viime kuussa Helsingin Sanomat uutisoi, että espanjalaisluotsi ei ole suorittanut liigalisenssimääräysten vaatimaa UEFA Pro -tutkintoa.

Tilanteesta on käyty paljon keskustelua, koska liigalisenssimääräysten mukaan Sibila ei nykytilanteessa pysty olemaan virallisesti HJK:n päävalmentaja.

Suomessa seuraava UEFA Pro -kurssi alkaa vasta tämän vuoden lopussa, ja tällä viikolla selvisi, että Ruotsin kurssille Sibilaa ei oteta.

HJK otti osaa tilanteesta käytävään keskusteluun torstaina omalla tiedotteellaan.

– Ferran Sibilan tilanne oli HJK:lla tiedossa – hänen valmentajasopimukseensakin on kirjattu, että Sibila aloittaa UEFA Pro -kurssin niin pian kuin mahdollista.

– Sibilalla oli alustava tieto Ruotsin liitosta, että hän pääsisi Ruotsissa nyt alkavalle kurssille, mutta Ruotsin liiton päätös olla hyväksymättä häntä mukaan tietysti muuttaa tilannetta.

– Päivänselvää on, että HJK noudattaa Veikkausliigan lisenssimääräyksiä. Vahvistamme lisenssikomitealle vaatimukset täyttävät selvitykset määräaikaan mennessä eli käytännössä ensi viikon aikana.

– Tällä hetkellä HJK ei kommentoi asiaa enempää.

HJK:n urheilutoimenjohtaja Vesa Mäki totesi viime kuussa Helsingin Sanomille, että Klubin valmennustiimissä on myös Ossi Virta, jolla on UEFA Pro -tutkinto. Mäki väläytti, että tarvittaessa HJK voi nimetä Virran ”toiseksi päävalmentajaksi”, mutta lisenssimääräysten mukaan moinen järjestely ei ole mahdollinen.

Päävalmentajia voi olla vain yksi, ja hänen on oltava henkilö, jolla on Pro-tutkinto tai joka suorittaa sitä kurssia.

Liigalisenssimääräyksissä kerrotaan päävalmentajan tehtävistä seuraavanlaisesti:

– Päävalmentajaksi ilmoitetun tulee vastata edustusjoukkueen pelaavalinnoista, taktiikasta ja harjoittelusta, pelaajien ja muiden taustahenkilöiden ohjaamisesta pukuhuoneessa ja teknisellä alueella ennen ottelua, ottelun aikana ja sen jälkeen sekä velvoitteista mediaa kohtaan.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
Päivitys päävalmentajauutisointiin

HJK noudattaa Veikkausliigan lisenssimääräyksiä. Vahvistamme lisenssikomitealle vaatimukset täyttävät selvitykset määräaikaan mennessä eli käytännössä ensi viikon aikana.

#HJK #Veikkausliiga

hjk.fi/artikkelit/mie…
hjk.fi

Päivitys päävalmentaja­uutisointiin - HJK Helsinki

HJK noudattaa Veikkausliigan lisenssimääräyksiä.

Linkki twiittiin.