HJK:ta on parjattu ja suorastaan vedetty kölin ali viime kuukausina. Urheilujohtaja Vesa Mäki perheineen on jo saanut uhkauksia, vaikkei mitään peruuttamatonta ole oikeastaan tapahtunut.

HJK (ja SJK) on toki vähän nololla tavalla jäänyt housut kintuissa kiinni siitä, ettei uusi päävalmentaja ole muodollisesti pätevä tehtävään. Molemmat suomalaisseurat ovat sittemmin joutuneet pyöräyttämään tuolileikin käyntiin ja nimeämään kakkosmiehen jokseenkin näennäisesti päävalmentajan tehtävään.

HJK:ssa Vesa Mäen tehtävä oli hoitaa päävalmentajarekrytointi kunnialla maaliin. Mäki halusi oman suosikkinsa hommaan ja sikäli kantaa nyt yhä painavammin vastuun tästä nähdystä sotkusta. HJK ei ole ollut kovin halukas antamaan aiheesta vapaita kommentteja, vaan asiaa on kommentoitu johdetusti. Kaiketi on pelätty, että joku lipsauttaisi jotain sellaista, että kohu jatkaisi pyörimistään mediassa.

Onhan tämä nähty julkisuus ollut kiusallista, ei siitä mihinkään pääse. Mutta mitä muuta se on lopulta ollut kuin vain yksi luku suomalaisen jalkapallopuuhastelun historiankirjoituksessa? Ei HJK (tai SJK) ole tämän touhun lomassa vielä mitään menettänyt.

Kohuja tulee ja menee. Tämä nykyinen kyllä laantuu, jos Mäki oli näkemyksineen oikeassa, ja Ferran Sibila on oikea kaveri johtamaan HJK:n peliä (vaikka sitten kakkosvalmentajan pallilta). Jos HJK voittaa ja pelaa toivotunlaista futista Sibilan alaisuudessa, kohu näyttäytyy jälkikäteen jopa vähän turhalta.

Toki jos käykin niin, että Sibila osoittautuu hudiksi, Mäenkin palli alkaa nopeasti heilua.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS