Gerard Piqué lopetti pelaajauransa marraskuussa 2022.

Piqué jäi viimeisellä kaudellaan hyvin pienelle vastuulle Xavin alaisuudessa ja päätti ripustaa nappulakengät naulaan, kun MM-tauko pyörähti käyntiin kesken kauden.

Piqué, 37, pelasi kasvattajaseuransa Barcelonan edustusjoukkueessa vuodet 2008-22. Piqué aloitti ammattilaisuransa Manchester Unitedissa, mutta hänet muistetaan parhaiten Barcelonasta ja Espanjan A-maajoukkueesta.

Piqué edusti Barcelonaa 616 virallisessa ottelussa ja voitti muun muassa yhdeksän kertaa Espanjan pääsarjamestaruuden ja kolmesti Mestarien liigan.

The Times haastatteli Piquétä, joka kertoi, ettei jaksa sen suuremmin seurata jalkapalloa.

– Voin katsoa esimerkiksi Barcelonan ja Napolin välisen ottelun. Voin katsoa jonkun tärkeän Mestarien liigan ottelun, mutta katsoisinko 25. sarjakierroksen ottelun? En. Jos ehdin, niin saatan katsoa joitain Barcelonan otteluita, mutta en 90 minuutin verran, vaan ehkä 30-40 minuuttia. Se on nykyajan tendenssi, eikä sitä pysäytä mikään. Meidän on sopeuduttava siihen.

Piquén mielestä jalkapalloa on muutettava siihen suuntaan, että maalimäärät kasvaisivat entistä suuremmiksi.

– Meidän on löydettävä keinoja siihen, että maalimäärät kasvavat. Lisäksi on varmistettava se, ettei ottelut pääty tasapeliin. Jalkapallo pelkää muutosta. Jalkapallolla on valtava historia ja se on hyvin perinteikäs laji, mutta muutos tulee. Sen on tultava. 90 minuuttia kestävä ottelu ei voi päättyä maalittomaan tasapeliin. Nuoren ikäpolven on hyvin vaikea ymmärtää sellaista.

LUE MYÖS