Jürgen Klopp jättää Liverpoolin kuluvan kauden jälkeen.

Klopp on valmentanut Liverpoolia syksystä 2015 lähtien. Kloppin Liverpool on muodostanut melkoisen taisteluparin Pep Guardiolan Manchester Cityn kanssa. Kaksikko on taistellut useita vuosia Valioliigan mestaruudesta. Liverpool voitti Valioliigan mestaruuden kesällä 2022.

Liverpool ja Manchester City iskevät yhteen sunnuntaina Valioliigan kärkikamppailussa. Liverpool johtaa Valioliigaa pisteen erolla Manchester Cityyn.

Guardiolalta tiedusteltiin, onko sunnuntainen kohtaaminen kaksikon viimeinen.

– En usko. Voimme kohdata FA Cupissa, eikä kukaan tiedä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Olemme molemmat edelleen nuoria, Guardiola viittasi itseensä ja Kloppiin.

Klopp ilmoitti ratkaisustaan tammikuussa. Se tuli monelle suurena yllätyksenä, sillä Kloppin sopimus Liverpoolin kanssa olisi jatkunut vielä tulevaisuudessa. Klopp perusteli päätöstään muun muassa sillä, että hänen energiansa on loppumassa. Guardiola kertoi puhuneensa asiasta Kloppin kanssa.

– Kunnioitan täysin hänen ratkaisuaan. Puhuin Kloppin kanssa ja minulle jäi sellainen fiilis, että hän palaa tulevaisuudessa valmentamisen pariin. Hän rakastaa jalkapalloa, ja on edelleen intohimoinen sen suhteen. Klopp selitti minulle täydellisesti motiivinsa. Joten kyseessä on viimeinen kohtaamisemme Valioliigassa, mutta kenties iskemme yhteen FA Cupissa, Guardiola totesi.

LUE MYÖS