Italian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Venezia palkkasi Paolo Vanolin päävalmentajakseen marraskuussa 2022.

Venezia pelasi suorastaan surkeaa alkukautta. Venezian piti olla mukana nousukamppailussa, mutta oli marraskuun alussa taistelemassa putoamista vastaan.

Vanolin alaisuudessa Venezia sai juonesta kiinni, ja pelasi alkukauteen verrattaessa loistavan loppukauden. Venezia nousi sarjan hänniltä lopulta nousukarsintoihin. Joel Pohjanpalon ja Jesse Jorosen edustaman Venezian kausi päättyi nousukarsintojen puolivälierään.

Jos viime kausi oli yhtä vuoristorataa, ei samaa voi sanoa kuluvasta kaudesta. Venezia on ollut läpi kauden Serie B:n kärkikahinoissa. Venezia on parhaillaan sarjataulukossa neljäntenä. Matkaa suoraan nousuun oikeuttavalle toiselle sijalle on vain kaksi pistettä.

Pohjanpalo johtaa 15 maalillaan Serie B:n maalipörssiä.

Vanoli käväisi Cronache di Spogliatoion haastattelussa, ja kertoi mielipiteensä viime kaudesta.

– Kun saavuin tänne, aluksi tutkin tarkasti sen tilanteen, jossa joukkue oli. Muistan hyvin toisen otteluni Venezian peräsimessä. Perugia oli pelannut meitä aiemmin ja voitti oman ottelunsa. Putosimme sen vuoksi sarjataulukon viimeiselle sijalle. Sanoin pelaajille, ettei asiat voi mennä tätä huonommaksi, joten menkää kentälle pitämään hauskaa. Emme voineet pelätä kentällä. Vaikeuksien ja uhrauksien kautta onnistuimme saavuttamaan jotain uskomatonta.

Antonio Conten valmennustiimissä aikoinaan työskennellyt Vanoli on tyytyväinen etenkin Pohjanpaloon.

– Joukkueessamme on Pohjanpalon kaltainen kansainvälisen tason pelaaja, joka kykenee käsittelemään helposti tällaisia paineita, Vanoli viittasi nousukamppailuun.

– Olen onnekas, koska minulla on Pohjanpalo joukkueessani. Hän on tärkeä pelaaja niin meille kuin maajoukkueelleen. Pohjanpalo osoittaa olevansa pelaaja, joka tekee töitä joukkueen eteen ja viimeistelee maaleja.

LUE MYÖS