Didier Deschamps on antanut päivityksen nenänsä murtaneen Kylian Mbappén toipumisesta. Ranskan päävalmentaja arvioi kasvomaskin voivan aiheuttaa kapteenille näkörajoitteita kentällä.

Mbappé, 25, oli perjantain miesten EM-kisojen D-lohkon toisen ottelun Hollantia vastaan sivussa. Hyökkääjän nenä murtui viime viikon maanantain avausottelussa Itävaltaa vastaan hänen törmättyä pääpallotilanteessa puolustaja Kevin Danson olkapäähän.

Mbappé nähtiin kentällä viikonloppuna suljettujen ovien takana pelatussa harjoitusottelussa saksalaisseura Paderbornin U21-joukkuetta vastaan. Hyökkääjätähti teki pelissä ESPN:n tietojen mukaan kaksi maalia ja syötti kaksi.

– En joutunut koskaan itse pelaamaan maskin kanssa, mutta voisin kuvitella ettei se ole niille kauhean mukavaa, jotka joutuvat sitä käyttämään. En sanoisi sen olevan rajoite, mutta se rajoittaa näkyvyyttä, Deschamps kommentoi lehdistölle.

– Syy miksi hän (Mbappé) pitää sitä on se, että hänen täytyy suojata kasvojaan tietyissä tapauksissa, joita voi ilmentyä. Voisi kuitenkin kuvitella sen rajoittavan hänen näköä.

Deschamps piti visusti salassa, nähdäänkö Mbappéa kentällä Puolaa vastaan.

– Hän voi päivä päivältä paremmin. Hän oli eilen mukana harjoituksissamme ja se ruhje on jo laskeutunut paljon. Hän on totuttautunut pelaamaan maskin kanssa. Hän haluaa pelata ja on innokas menemään kentälle. Hän halusi pelata jo Hollantia vastaan ja haluaa myös Puolaa vastaan, Deschamps vastasi.

Ranska ja Puola kohtaavat tiistaina kello 19:00 Suomen aikaan alkavassa ottelussa. Ranskan kanssa neljässä pisteessä oleva Hollanti kohtaa samaan aikaan Itävallan.

LUE MYÖS!