Euroopan jalkapalloliitto (UEFA) on luvannut parantaa Frankfurtin Waldstadionin kentän laatua.

Stadionilla pelattiin torstaina Tanskan ja Englannin 1-1-tasapeli miesten EM-kisoissa. Ottelun aikana nurmesta irtosi jatkuvasti isoja paakkuja, kun pelaajat taklasivat toisiaan ja liukastelivat. Monissa tilanteissa pelaajat jäivät ärsyyntyneen oloisena tuijottamaan nurmea harhasyötön tai pallonmenetyksen jälkeen.

Ongelman uskotaan johtuneen ainakin osittain siitä, että stadionin katto suljettiin useita tunteja ennen ottelua, mikä loi stadionille kostean ilmapiirin.

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate ei laittanut joukkueensa esitystä pelialustan piikkiin, mutta hänkin pisti sen huomiolle.

– Olen ollut puolustaja, ja kun pelaat tuollaisella kentällä, se saa sinut hermostumaan, koska et ole aivan varma askelistasi. Yksi liukastuminen voi kostautua joukkueelle, sanoi Southgate ESPN:n mukaan

UEFA sanoi tehneensä asiantuntijoiden kanssa ennen turnausta töitä Waldstadionin nurmen parantamiseksi, mutta kehitystyötä on jatkettava yhä.

– Yksityiskohtainen kunnossapitosuunnitelma on laadittu erityiskysymysten ratkaisemiseksi ja laadun parantamiseksi entisestään ennen kentän tulevia otteluita.

LUE MYÖS