Hollannin päävalmentaja Ronald Koeman sanoo, että hänen joukkueeltaan vietiin maali väärin perustein perjantaina 0-0-tasapelissä Ranskaa vastaan.

Koemanin ryhmä oli EM-lohkopelissä alakynnessä, mutta Xavi Simons onnistui potkaisemaan pallon 69. minuutilla maaliin.

Osuma kuitenkin hylättiin, koska paitsioasemassa olleen Denzel Dumfriesin katsottiin vaikuttaneen peliin. Hollantilaispuolustaja ei osunut palloon, mutta hän seisoi Ranskan maalivahdin Mike Maignanin vieressä, kun pallo meni verkkoon.

Mittavan videotarkistuksen jälkeen Oranjen osuma hylättiin. Koemanin mielestä tuomaristo teki tilanteessa virheen.

– Dumfries on paitsioasemassa, se pitää paikkaansa, mutta hän ei häiritse maalivahtia. Ja kun niin ei tapahdu, maali pitäisi mielestäni hyväksyä, kommentoi Koeman ESPN:n mukaan.

– Tarvitsivatko he viisi minuuttia sen tarkistamiseen, koska se oli niin hankala tilanne? En ymmärrä sitä. Hän ei häiritse maalivahtia.

Hylätystä maalista huolimatta Koeman oli tyytyväinen pisteeseen.

– Vaikka maali olisi pitänyt mielestäni hyväksyä, minusta tämä oli reilu tulos. Voin hyväksyä sen, vaikka ajoittain pelissä oli jaksoja, kun emme olleet hyviä. Se johtuu luultavasti siitä, että meillä oli vastassa Ranskan kaltainen mahtava vastustaja.

– Mutta meillä on neljä pistettä kahdesta ottelusta ja olemme kohdanneet suuren suosikin. Olisin kelpuuttanut sen etukäteen.

– Ehkä te sanotte, että hollantilaiset pelasivat tylsästi ja puolustivat, ja sallittakoon se. Mutta minusta tuntuu, että Ranskakin oli tyytyväinen pisteeseen.

LUE MYÖS