Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps ei ole huolissaan siitä, että hänen joukkueensa jäi maalittomaan tasapeliin Hollantia vastaan ilman kapteeniaan Kylian Mbappéa.

Les Bleus voitti miesten EM-kisoissa avauspelissään Itävallan 1-0, mutta Mbappé, 25, mursi samaisessa ottelussa nenänsä.

Tähtihyökkääjän pelikunto oli kysymysmerkki usean päivän. Hänet nimettiin Hollantia vastaan vaihtopenkille, mutta turhautuneen oloinen Mbappé ei päässyt suojaavan kasvomaskinsa kanssa kentälle.

– En ole huolissani. Niin peli välillä menee. Välillä luot lukemattomasti paikkoja, etkä tee maalia, ja välillä se on toisinpäin, kommentoi Deschamps BBC:n mukaan.

– OIisin huolissani, jos emme olisi luoneet yhtään paikkoja. Tehokkuus on tärkeää huippujalkapallossa, ja meidän on tehtävä töitä sen eteen.

Ranska on kahden viime vuoden aikana pelannut seitsemän ottelua, joissa Mbappé ei ole ollut avauskokoonpanossa. Se on hävinnyt noista peleistä kaksi ja pelannut viidessä tasan.

Deschampsin mukaan Ranskan oli järkevämpi lepuuttaa Mbappéa loukkaantumisen jälkeen.

– Olisin ehkä harkinnut hänen peluuttamistaan kahdesti, jos tämä olisi ollut ratkaiseva peli. Mutta minun on tärkeä ajatella, miltä hänestä tuntuu. Hänellä on ruhje, hänen on käytettävä maskia ja se saattaa vaikuttaa myös hänen näköönsä.

– Minusta järkevämpi päätös oli pitää hänet vaihtopenkillä.

LUE MYÖS