FC Hongan hallituksen puheenjohtaja Jouko Harjunpää ja SuomiFutis-sivuston toimittaja Jaakko Käyhkö törmäsivät toisiinsa Veikkausliigan avausinfossa. Harjunpää puhui tapaamisen aikana avoimesti espoolaisseuran vaikeasta tilanteesta ja antoi sapiskaa medialle.

Harjunpään mielestä espoolaisseuraa on kohdeltu julkisuudessa liian kovalla kädellä. Hongan velat ovat olleet toistuvasti tapetilla, eikä Harjunpään mielestä tälle ole ollut tarvetta nähdyssä mittasuhteessa.

Jos mietitään alkuvuotta, niin julkisuuskuvanne on ollut vähintään negatiivinen.

Suorastaan kohtuuttoman…

Avaa tätä heti alkuun, eli millä lailla kohtuuton.

Mielestäni kohtuutonta, että Helsingin Sanomien kirjoittamiset eivät perustu faktaan vaan tunnepuoleen. Onko tämä sitten median tapa nykyään toimia, että kilpaillaan siitä, kenen otsikoita klikataan eniten?

Viittaatko tässä Hesarin uutisiin, joissa on kerrottu teidän velkojista? Mikä näissä on valheellista tai virheellistä?

Mehän ollaan maksettu velat, ja maksusuunnitelmat on tehty Pariston kanssa.

Ja esimerkiksi Honka ei ole koskaan ollut myynnissä. Se on täysin absurdi väite.

Olitte myös velkaa eräälle stand up-koomikolle?

Ikinä meille asti lasku ei ole tullut. Ja välittömästi, kun asia tuli meille näin ilmi, maksoimme sen pois.

Eli se lasku on hoidettu?

On, totta kai se on hoidettu.

Lähinnä siis se, että jos seitsemän juttua on lehdessä ja kaikki kertoo samasta aiheesta… Eikö se yksi kerta jo riitä? Mutta niin kuin olen sanonut, että siellä on paljon enemmän ja suurempaa takana.

Aikoinaan jo neljä vuotta sitten Hesarin toimittaja kertoi, että Sanoma Osakeyhtiön johdosta oli tullut käsky, että kaatakaa tämä stadionhanke kirjoituksillanne. Kyllä tässä on suurempaa. Tämä liittyy varmaan stadionhankkeeseen ja tämäntyyppisiin asioihin.

Eihän tämä voi olla puhdasta peliä, että yhtä seuraa kohdellaan näin.

Että Hesarilla olisi suorastaan jonkinlainen missio kaataa Hongan stadionhanke?

Joo, kyllä uskon tähän.

Mikä siinä voisi olla syynä?

Se varmaan liittyy myös Hartwall Areenan aikaisempaan omistukseen. Sanoma Osakeyhtiö omisti Hartwall Areenaa ja Jokereita.

Vaikea jäsennellä kysymystä sen tarkemmin, mutta miltä Hongan taloustilanne tällä hetkellä näyttää?

Näen sen parempana kuin moneen vuoteen. Olemme karsineet laskuja ja maksuja pois erittäin paljon sekä saaneet velkoja pienemmäksi. Olemme nyt siinä tilanteessa, että voimme elää.

Vanhat tällaiset kaksi kolme vuotta sitten tulleet perässä vedettävät taakat ovat rasittaneet talouttamme niin paljon. Urheilullinen puolemme oli liian kallis. Jos meillä oli 2,5 miljoonaa liikevaihto, niin urheilullinen puoli söi siitä erittäin paljon. Jarrua olisi pitänyt laittaa tähän urheilupuolen kehittämiseen. Me ei oltu mikään Real Madridin tai FC Barcelonan tyylinen organisaatio, jota meistä yritettiin rakentaa.

Kulut olisivat pitäneet olla sen mukaisia, mitä Suomessa ja Espoossa tulot määrittelee. Meillä ei ole ketään rahamiestä, joka kantaa joka kuukausi reppukaupalla rahaa taloon. Olemme tulorahoituksen ja pelaajamyyntien varassa.

Kun kulurakenne oli liian suuri, edelliskaudesta jäi aina velkaa seuraavaan kauteen ja tätä jouduimme paikkaamaan. Tämän tilanteen olemme pystyneet korjaamaan. Nyt meillä ei enää ole vanhoja syntejä niin paljon.

Tämä talvi on tehty tosi paljon hommia, ja kuukausitasolla olemme pystyneet pudottomaan kuluja 40 000 euron edestä. Olemme pystyneet maksamaan vanhoja syntejä. Kassa on tietysti tiukalla ja varmaan tulee olemaan tiukalla. Taistelemme jokaisesta eurosta. Se on luonnollista ja selvää, mutta niin se on varmaan monella muullakin seuralla.

Lue myös nämä Honkaa käsittelevät artikkelit:

FC Honka ja ex-pomo riidoissa – oikeustaistelu edessä?

Kommentti: Onko tämä Veikkausliigan hahmo jo ristiinnaulittu?

Jaakko Käyhkö
Twitter: @JaakkoKayhko