Real Madrid Castillan ja Suomen maajoukkueen kärkimies Eero Markkanen viettää itsenäisyyspäivää luonnollisesti Espanjassa. Markkanen pelasi Huuhkajien EM-karsintaotteluissa loppuminuutit otteluissa Färsaaria, Romaniaa ja Unkaria vastaan.

Hurjaa vauhtia JJK:sta yhteen maailman suurimmista jalkapallo-organisaatioista siirtynyt Markkanen kertasi mm. maajoukkuerupeamaansa pelaajatallinsa OrsaSportin sivuilla.

– Kutsu Huuhkajiin pelirumbamme keskellä ja Mixun (Paatelainen) tapaaminen ja keskustelut jo Tukholmassa olivat myös alkuvuoden kohokohtia. On vaikea selittää, mutta aika paljon sitä vuoden aikana kaikki muuttui. Kaudella 2013 olin loukkaantunut kaksi kertaa ja vuoden sisällä viimeisestä loukkaantumisesta pelasin urani huipulla ja pääsin ensimäistä kertaa maajoukkueeseen Balticiin, Markkanen pohtii.

Markkasen ensimmäiset maaotteluminuutit tulivat mainitussa Baltic Cupissa, kun Markkanen pelasi toisen puoliajan Liettuaa vastaan. Karsintadebyytti tuli Färsaaria vastaan.

– Kun pelaa ulkomailla, niin maajoukkueeseen on aina supermahtavaa tulla monestakin syystä. Joukkueessa on loistava henki ja oman maan edustaminen vain on niin hienoa, etenkin, kun en ole koskaan ennen pelannut minkään ikäluokan maajoukkueessa. En yleensä hermoile, mutta olin kyllä todella hermostunut, kun pääsin Färsaarilla kentälle, pettynyt omaan suoritukseeni, mutta superiloinen kun voitimme.

Vain yhden pisteen tuoneet kolme seuraavaa ottelua ovat nostaneet Suomessa valtavan arvostelun maajoukkuetta, sen pelitapaa ja sen käyttöönottanutta päävalmentaja Paatelaista kohtaan. Markkanen pitää joukkueen puolta.

– Olympiastadionin pelit eivät menneet nappiin, mutta kritiikki on minusta kohtuutonta. Unkarissa pelasimme hyvin, mutta tuntuu, että meitä rankaistaan koko ajan kaikesta pienestä ja emme itse saa mitään helpolla. Silti, minusta nyt vaan kannattaa jaksaa uskoa. Koko joukkue uskoo tietysti edelleenkin kisapaikkaan ja valmentajaan, Markkanen vakuuttaa.

– Joulukuusestakin jutellaan liikaa, muutamasta paikasta pallo maaliin ja kaikki olisi hienosti. Huippufutis on outoa ja kritiikkiä pitääkin tulla, mutta tuntuu siltä, että joillakin on karannut käsistä nyt ihan täysin. Eihän Suomi voi vain marssia kisoihin ja ainakin minua vastoinkäymiset ovat vain opettaneet. Mennään rauhassa ja kisoihin!

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen