Suomen maajoukkuekärki Mikael Forssell pelasi viikonloppuna täydet 90-minuuttia Hannover 96:n U23-joukkueen riveissä. Lauantaina hyökkääjä saattaa kohdata Bundesliigassa Sami Hyypiän.

//

Forssell on tähän saakka osallistunut vasta kuluvan kauden kahteen Saksan pääsarjapeliin.

Toinen mittelö Mainzia vastaan päättyi hyökkääjän osalta vaihtoon puoliajalla jalkavamman takia. Lopulta jalkapöytä vaati leikkaushoitoa ja huili on venynyt tähän päivään saakka.

Juniorijoukkueen riveissä pelattu täysi ottelu herättää toiveet ”Miklun” pikaisesta paluusta tositoimiin myös Bundesliigassa.

Maanantain tapahtumat nostivat huomattavasti todennäköisyyttä sille, että suomalainen löytyy Hannoverin pelaajalistalta lauantaina.

Ensin hannoverilaisseura tiedotti, että joukkueen tämänhetkinen ykköstykki Didier Ya Konan joutuu reisivamman takia jäämään pois Leverkusen-matkalta.

Tämän jälkeen olivat vuorossa aamutreenit, mutta saksalainen ex-maajoukkuekärki Mike Hanke ei saapunut paikalle.

– Hän oli ainoana koko joukkueesta kuullut, että aamuharjoitukset jätetään välistä. Tästä tuli hänelle kallis keikka, valmentaja Mirko Slomka pauhasi paikallislehdistön mukaan.

Hannoverin hyökkääjätilanne on niin kriittinen, että jos suinkin mahdollista Forssellille tullaan antamaan vastuuta.

– Periaatteessa olin ajatellut hänen paluupäiväkseen 1. toukokuuta Mönchengladbachia vastaan, mutta ehkä kerrankin joku palaa sairastuvalta nopeammin kuin osaan odottaa, Slomka rukoili.

Hannoverin tilanne on todella tukala. Kolme kierrosta ennen kauden päätöstä se majailee sijalla 17 eli suoran putoajan paikalla. Kolme joukkuetta (Nürnberg, Bochum, Freiburg) ovat ainoastaan pisteen päässä, mutta ne kaikki ovat napsineet viime aikoina pisteitä.

Hannoverin paikallismedia spekuloi, että suoraan säilymiseen vaadittaisiin kaksi voittoa lopusta kolmesta pelistä. Forssell on nostettu seuran ehdottomasti viimeiseksi toivoksi.

//