Haastattelussamme on tällä kertaa yksi Veikkausliigan kauden seuratuimmista paluumuuttajista, Alexei Eremenko Junior.

Siirtyessään eurokentille kaudella 2004 “Losa” dominoi kotimaista pääsarjaa HJK:n paidassa. Nyt mies palaa Veikkausliigaan ja seurana on isänsä Alexei Eremenkon luotsaama Jaro.

//

Valmistautuminen liigakauteen on loppusuoralla. Miltä vaikuttaa?

Hyvillä mielin lähdetään. Olen kolme peliä pelannut, joista kaksi liigajengejä vastaan. Yksi voitto ja yksi tappio, mutta ihan hyvältä kuitenkin näyttää. Vielä on vähän aikaa tehdä töitä ja sitten mennään.

Minkälainen joukkue Jarolla on?

Meillä on hyvä joukkue, nuori ja innokas. Kaikki haluavat tehdä paljon duunia treeneissä ja pelissä näkyy sitten tulos. Se on hyvä kombinaatio.

Olet myös joukkueen kapteeni?

Olen ennenkin ollut kapteeni Saturnissa, joten ei se uusi asia ole. Olen yksi vanhimmista jätkistä joukkueessa ja voin kentällä puhua ruotsalaisten kanssa ruotsia, suomalaisten kanssa suomea ja ranskalaisten kanssa ranskaa.

Kentällä kuitenkin kapteenin pitää olla se, joka voi ohjata peliä ja huutaa. Voi sanoa jotain hyvää tai huonoa. Voi olla värikäs ja sanoa pelaajille ja tuomarillekin kovemmalla äänellä. Se on todella tärkeää.

Ennen kuin lähdit Veikkausliigasta olit pelikentällä aika dominoiva pelaaja?

Se oli alku minun jalkapallourasta ja siitä on hyvät muistot. Uskon, että tälläkin kaudella tulee kauniita kombinaatioita ja hienoja maaleja.

Mihin Jaro voi yltää alkavalla kaudella?

Realistisesti ajateltuna voimme varmasti olla kuudentena tai seitsemäntenä. Kaikki on kuitenkin mahdollista ja jokaista ottelua lähdetään voittamaan.

//