Saksan kakkosliigassa pelaava Pekka Lagerblom koki tiistaina mukavia hetkiä. Paikallinen radiokanava FFH oli kutsunut suomalaisen vierailulle pyörittämäänsä jalkapallokouluun.

Pikkufutaajien silmät loistivat kirkkaina ja lasten vanhempien videokamerat alkoivat käydä kuumina, kun kesken harjoitusten nurmikentän viereen laskeutui helikopteri. Ulos kömpivät radiokanavan urheilutoimittaja, jalkapallokoulun johtaja sekä FSV Frankfurtin suomalaisvahvistus Lagerblom.

Jalkapallokoululaiset tulittivat Lagerblomia kysymyksillä ja halusivat kuulla kakkosbundesliigapelurin näkemyksiä eritoten jalkapalloon, mutta kaikkeen muuhunkin liittyen.

Juttelutuokion jälkeen ryntäys oli silmiinpistävä, kun suomalaisen pelaajakuvat ja nimikirjoitukset alkoivat tehdä kauppansa. Ottipa eräs pikkufutari Lagerblomin nimmarin käteensäkin, kuten tämän uutisen alla olevan linkin takaa löytyvän kuvasarjan yhdestä valokuvasta käy ilmi!

Päivävisiitti jalkapallokouluun oli suomalaisfutaajalle rentouttava kokemus – eritoten verrattuna edessä olevaan Saksan kakkosliigan loppukauteen. FSV Frankfurt majailee parhaillaan sarjataulukon sijalla 16, mikä tarkoittaisi paikkaa karsintaotteluissa kolmosliigan kolmanneksi sijoittunutta vastaan. Matkaa suoraan sarjastaputoamiseen ei kuitenkaan ole kuin kahden pisteen verran.

Lagerblomin oma kausi on ollut loukkaantumisten värittämä. Parhaillaan mies kärsii pohjerevähdyksestä, jonka hän sai reservijoukkueen ottelussa maaliskuun viimeisellä viikolla.


//