Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen maalinsylkijä Lauri Dalla Valle debytoi Skotlannin Valioliigassa lauantaina. Dalla Valle nappasi välittömästi Dundee Unitedin avauskokoonpanon paikan pelatessaan täyden ysikymppisen Peter Enckelmanin St. Johnstonea vastaan vieraissa. Ottelu päättyyi 3-3 – Dalla Valle kehuu Dundeen ilmapiiriä ja otaksuu tehneen oikean siirron urallaan.

– Olen onnellinen saadessani olla täällä, olen nauttinut parista ensimmäisestä treenipäivästä ja olen positiivisin mielin. Kundit ovat olleet mahtavia ja kaikki tekevät parhaansa, että tuntisin oloni kotoisaksi, Dalla Valle kuvailee fiiliksiään Daily Recordille.

Dalla Vallen siirtoon juuri Dundee Unitediin vaikutti A-maajoukkuekäskijä Mixu Paatelainen, joka tuntee skottijalkapallon kuin omat taskunsa (lue uutinen). Päätöstä tuki myös Dalla Vallen Fulhamin reservijoukkueen valmentaja Billy McKinlay.

– Puhuin Billyn kanssa joukkueesta, koska tiesin, että hän on pelannut täällä. Hänellä oli hyvää sanottavaa Unitedista ja hän arveli, että tämä olisi paras paikka jatkaa kehitystäni. Hän kertoi minulle, että Dundee haluaa pelata jalkapalloa ja syötellä. Hän sanoi myös, että Tannadicessa on hyvä ilmapiiri. Tämä siirto mahdollistaa saada kokemusta edustusjoukkueessa ja olen valmis pelaamaan Saintsissa. Olen pelannut kuusi peliä pre-seasonilla, olen terävässä kunnossa ja valmis pelaamaan.

//