Tuomas Kansikas ei toki ollut ainoa HJK:n epäonnistuja tappiollisessa Schalke-pelissä, mutta laitapuolustajan esitys jätti paljon jossiteltavaa. Jo ennakkoon tiedettiin, että Schalken perulaiskärki Jefferson Farfan tulee olemaan vaikea pideltävä nopeutensa ansiosta. Siitä huolimatta päävalmentaja Antti Muurinen päätyi kohtalokkaasti Kansikkaaseen, vaikka Mikko Sumusalo olisi ollut käytettävissä.

– Tuntui siltä, että kuka tahansa siellä olisi ollut tänään vastassa, niin Farfan olisi ollut pitelemätön. Täytyy myös muistaa, että Sumusalo oli ollut pitkään sivussa loukkaantumisen takia, Muurinen perusteli Ilta-Sanomille.

Kansikas ei toki voinut mitään paremmalleen, sillä parhaansa hänkin yritti. Ottelu näytti vaan karvaalla tavalla sen, missä suomalaispelaajat jäävät jälkeen maailman huipuista. Tämän myöntää myös Kansikas.

– Hän on erittäin kova pelaaja, maailmanluokan laituri. Sen hän näytti tänään ja yritimme tehdä siinä ympärille kaiken, mitä vaan pystyimme. Se pitää sanoa, että lukemista ei jäänyt jossiteltavaa. Schalke oli parempi, Kansikas ylisti.

//