Siinä missä FC Schalke 04:n valmentaja Ralf Rangnick luottaa omiensa ampuvan kotikentällä HJK:ta vastaan jopa viisi maalia, on manageri Horst Heldt saksalaisseuran kirstunvartijana huolissaan tilanteesta. Viime kaudella Schalke kuittasi Mestarien liigan välieräpaikan myötä kauden europeleistä mahtavan liki 40 miljoonan euron suuruisen potin, nyt gelsenkircheniläisiä uhkaa jopa jääminen Euroopan liigan lohkovaiheen ulkopuolelle.

– Tällaisen pelin jälkeen olisi kai parempi pitää suunsa kokonaan kiinni. Muutoin sitä saattaa tehdä yhtä lailla hölmöyksiä kuin mitä näimme jo kentän puolella tehtävän. Meillä on huonot lähtöasetelmat seuraavaan otteluun. Putoaminen olisi meille katastrofi, Heldt myönsi saksalaismedialle tuoreeltaan HJK-pelin päätyttyä.

Manageri ei halunnut tappion jälkeen jossitella, oliko tähtihyökkääjä Raulin jättäminen Saksaan oikein.

– Raulin kanssa tai ilman, ei sillä nyt ole väliä. Helsinkiläiset iskivät hyvin vastaiskuilla, me olimme liikkeessä taaksepäin huonoja. Meidän pelistämme puuttui oikea järjestäytyminen, Heldt kiteytti.

Schalken kapteeni Benedikt Höwedes myönsi ryhmänsä tekemät virheet.

– Pelasimme tyhmästi ja jätimme omat maalipaikkamme käyttämättä. Alakertamme oli liian avoin.

//