Parhaillaan Veikkausliigan hopeasijasta tiukasti taisteleva JJK on vakavassa talousahdingossa. Kahdella edellisellä kaudella JJK merkkautti yhteensä vajaan 600.000 euron tappiot, eikä tämäkään sesonki ole mennyt rahallisesti nappiin. JJK:lta puuttuu loppukauden kassasta noin 200.000-300.000 euroa.

JJK:n toimitusjohtaja Joni Vesalainen tunnustaa Radio Jyväskylän haastattelussa, että seura tarvitsee apua.

– Ollaan saatu moni asia pelillisellä puolella kuntoon ja menty Veikkausliigan kärkisijoille ja yleisö on löytänyt katsomoon. Tilanne on se, että 200.000-300.000 euroa puuttuu kassasta rahaa kauden loppuun mennessä. Marraskuun lopussa päättyy myös tilikausi, mutta nyt on valoa siinä mielessä, että ollaan elokuun loppupuolella ja meillä on kolme kuukautta aikaa tehdä se raha.

– JJK:lla on poikkeuksellinen tilanne. Meillä on pelillisesti varmasti paikka 2012 Veikkausliigassa ja me voidaan lähteä myymään sitä ja meillä on kuusi kotipeliä jäljellä, joista varmasti saadaan tuottoa, Vesalainen toteaa.

//

Pelastaako osakeanti vai romahtaako korttitalo?

Tunnelin päässä on valoa ja Vesalainen laskee paljon ensi viikolla alkavan osakeannin varaan. Jyväskyläläisten toiveissa siis on, että seura selviytyy kuiville tukalasta tilanteesta.

– Ollaan osakeanti käynnistämässä ja katsotaan mihin suuntaan lähdetään tätä JJK-laivaa viemään. Varmasti 2012 pelataan Veikkausliigaa, meillä on 14 sopimuspelaajaa valmiina eli tilanne on tosi hyvä. Nämä pelaajat ovat runkopelaajia ja joukkuetta täydennetään sen mukaan, mitenkä saadaan taloustilannetta kuntoon.

– Meillä on monta vaihtoehtoa ja monta suunnitelmaa. Sillä lailla ollaan avoimia ja haluttiin kertoa missä mennään ja mitä puuttuu ja mihinkä keskisuomalaiset haluaa yhdessä tätä JJK-laivaa viedä.

//

Mistä sijoista JJK taistelee 2012?

– Siitä ei tarvitse olla huolissaan, etteikö 2012 pelata. Mutta millä tasolla (Veikkausliigassa)? Toiveissa on se, että kerätään vähän enemmän kuin se mitä puuttuu ja vahvistetaaan joukkuetta, jotta yleisöllä on ensi kesänä enemmän katsomista. Ja jos mitalikantaan mennään, mihinkä me tähdätään ja itse vakaasti uskon, niin se on kuitenkin semmoinen tilanne, että kansainvälisiin peleihin kun pääsee, niin olisi mukava, että joukkuetta pystyisi vahvistaa, Vesalainen sanoo.

– Kaikki on mahdollista, aikaa on marraskuun loppuun saakka. Nyt kerrottiin luvut. Tuokin visio on mahdollista (plussatulos). Ei me voida olla yhtään pettyneitä tähän kauteen: yleisö on löytänyt ja me ollaan saatu yritysmyynnistä enemmän kasaan kuin viime vuonna. Ja vielä on peliaikaa. Toki jos käy sillä lailla huonommin, sitten on toiminnassa säästettävä kuluja.

//

”Kurjuudessa ja häntäpäässä pelaaminen, se ainakin vie karille”

– Kun joukkuetta lähdettiin rakentamaan, tiedettiin, että kaksi joukkuetta tippuu suoraan ja kolmas karsii. Sekin asetti vaatimuksia joukkueen kasaamiselle. Sitäkin on kovasti arvosteltu, että ollaan tehty 220.000 ja 350.000 euron tappioita, ja silti kasataan kalliimpaa joukkuetta. Toisaalta, kyllä meillä on antaa urheilullisia näyttöjä. Ei se kurjuudessa ja häntäpäässä pelaaminen toimi, se ainakin vie karille.

– Jos 800.000-900.000 euron tulorahoituksesta lähdetään säästämään 200.000-300.000, ei sillä saada millään kasaan joukkuetta, joka pystyy pelaamaan tätä sarjaa. Ainut mahdollisuus, että päästään plussalle ja mennään kuiville, on saada tulorahoitusta lisää.

– JJK on kasvamassa ja JJK:hon pääsee osakkaaksi. Itse tässä pähkäilen, että kaikki on muutamasta sadastatuhannesta kiinni, ennen kuin tästä pystyy nauttimaan. Tähän tarvitaan lisää tekijöitä.

//