Helsingin kaupungin pelastuslaitos teki uuden paloturvallisuustestin muoville, jota Suomen maajoukkueen kannattajat ry (SMJK) käyttää overhead-tifoissaan. Testi koski tiistaina pelattavaa EM-karsintaottelua Suomi-Hollanti. Pelastusviranomainen totesi testissä, että muovimateriaalista ei ole toimitettu pelastusviranomaiselle syttyvyysluokkatodistusta, josta selviäisi materiaalin paloluokka ja tuotteen palo-ominaisuudet, kertoo Palloliitto.

Muovimateriaalin palo-ominaisuuksia testattiin Olympiastadionilla 6.9.2011 kello 09.30. Testauksessa olivat paikalla Juha Karjalainen (Suomen Palloliitto ry), Risto Niironen (Paristo Oy), Yrjo Niiranen (PEL), Jukka Laiho (PEL) sekä faniryhmän edustajana tifo-vastaava Kimmo Kyrölä (SMJK). Testaus toteutettiin sytyttämällä ilmassa oleva muovimateriaali tupakansytyttimellä reunasta palamaan. Testauksessa todettiin, että materiaali syttyy palamaan ja sytytyslähde poistettaessa jatkaa palamista sekä tiputtaa sulaa muovia maahan.

Helsingin pelastuslaitoksen näkemyksen mukaan edellä mainittua muovimateriaalia ei voida käyttää aiotussa tarkoituksessa, koska tulipalotilanteessa se aiheuttaa vaaraa ihmisten turvallisuudelle. Lisäksi muovimateriaali aiheuttaa tulipalon syttymisen sekä leviämisen vaaran ja tulipalotilanteessa sammuttaminen vaikeutuu. Päätös perustuu pelastuslakiin.

//