IFK Mariehamn pelaa jo seitsemättä peräkkäistä kautta Veikkausliigassa. Joukkueen päävalmentaja Pekka Lyyski on tehnyt pitkän ja hienon päivätyön seuran eteen ja vienyt ryhmänsä jopa lähelle mitalisijoja – kaksi vuotta sitten IFK Mariehamn oli neljäs.

SuomiFutis.com-sivusto haastatteli Lyyskiä ja selvitti maarianhaminalaisten nykyistä tilannetta – kysyimme myös, miten Lyyski näkee tähtipelaajansa Petteri Forsellin tulevaisuuden.

Kautta on tietysti vielä vähän jäljellä, mutta miten tässä vaiheessa arvioisitte, onko ennen kauden alkua asetettuja tavoitteita on saavutettu?

Ei me kauas olla tavoitteista jääty lopulta. Meillä oli tavoitteena kuudes sija ja ne asiat, missä jäätiin hieman eivät olleet meidän vallassamme. Ensinnäkin kauden piti alkaa 14 joukkueella ja toinen asia sitten oli tämä meidän surullinen hyökkääjien loukkaantumistilanne – Paatelaisten ura näyttää olevan kokonaan ohi. Se on meitä rajoittanut.

Tietysti sekin on muistettava, että IFK on vielä pieni seura Suomessa, eli se on jo hienoa, että ollaan voitu säilyttää pienellä paikkakunnalla oma liigajoukkue. Haka-peli onkin todella tärkeä, että saadaan siitä pisteitä loppukautta ajatellen.

//
IFK:ssa on erityisesti kunnostautunut Petteri Forsell tällä kaudella. Minkälaisena näet hänen tulevaisuutensa?

Hän on yksi niistä pelaajista, jolla on hyvä mahdollisuus päästä esimerkiksi Allsvenskaniin tai muuallekin. Itse toivon, että hän ottaa seuraavan askeleen mahdollisimman pian – ehkä jo seuraavan siirtovaiheen aikana tai sitten ensi vuonna. Tällä hetkellä Petterin suurin este on valitettavasti pieni olkapäävaiva.

Me haluamme auttaa Petteriä kehittymään pelaajana ja vaikka pitäisin hänet mielelläni täällä Maarianhaminassa, niin emme me halua esteenä olla. Mutta hän on todella tärkeä
pelaaja meille.

Peter Mattson kertoi taannoin, että seuralla on yhdeksän pelaajasopimusta ensi kaudelle ja ilmeisesti joukkue tulee pysymään melko samanlaisena. Onko mitään tiettyjä osa-alueita, joihin tarvitaan muutoksia, jotta IFK nousee sarjan keskikastista kärkitaistoon?

No IFK on pieni joukkue ja on oltava nöyrä. Se on selvää, että meidän keskimmäinen keskikenttä tarvitsee vahvistusta. Toinen asia sitten on se, mitä jokainen joukkue koko maailmassa haluaa, eli niitä maalintekijöitä. Eli tehokasta kärkeä tarvitaan.

Te itse solmitte loppukesästä uuden sopimuksen seuran kanssa ja olette ollut nyt lähes 10 vuotta IFK:n palveluksessa. Mikä on saanut teidät pysymään Maarianhaminassa näin kauan?

Mä olen muuttanut Maarianhaminaan jo 1976 ja tulen asumaan täällä varmasti koko loppuelämäni. Meillä on täällä talous hyvässä kunnossa, hyvä suhde seurajohtoon, joka tekee paljon oikeita asioita. Esimerkkinä kahden viikon päästä saadaan uusi keinonurmi tänne, mikä parantaa olosuhteita. Täällä tehdään oikeita asioita jalkapallon kehittämisen eteen.

//