Huuhkaja-luotsi Mixu Paatelaisen isä Matti Paatelainen sai Suomen A-maajoukkueessa kasaan 47 ottelua, joissa hän teki 11 osumaa. Kaksi näistä maaleista meni Hollannin verkkoon.

Suomen A-maajoukkueen viimeisin voitto Hollantia vastaan on toukokuulta 1973, jolloin harjoitusottelussa vastaan asettui Alankomaiden amatööripelaajista koottu ryhmä. Matti Paatelainen kunnostautui tuossa mittelössä voiton arkkitehtinä ampumalla ottelun ainoan osuman.

Toisen maalinsa Hollantia vastaan isä-Paatelainen teki syyskuussa 1975 EM-karsintaottelussa Nijmegenissä. Paatelainen sai kotiyleisön hetkeksi hiljaiseksi viedessään Suomen jo yhdeksännellä peliminuutilla johtoon. Hollanti tuli kuitenkin vahvasti ja vei kamppailun lopulta nimiinsä lukemin 4-1.

Suomen A-maajoukkue on käymässään 20 Hollanti-pelissä osunut vastustajan verkkoon 21 kertaa. Paatelaisen lisäksi neljällä muulla suomalaisella on kasassa kaksi osumaa hollantilaisia vastaan. Suomen nykymiehistöstä Mikael Forssell on ainoa Hollanti-pelissä maalannut.

Suomen kaikki maalintekijät Hollanti-otteluissa

M Maalintekijä
2 Lehtolainen Kari
2 Lehtovirta Kalevi
2 Paatelainen Matti
2 Rytkönen Aulis
2 Vaihela Jorma
1 Asikainen Yrjö
1 Forssell Mikael
1 Holmgren Erik
1 Laine Aulis
1 Myntti Stig-Göran
1 Nummelin Timo
1 Rahja Timo
1 Reunanen Harry
1 Rissanen Olavi
1 Tainio Teemu
1 Tapola Juhani