Gelsenkichenissä on valmentaja Ralf Rangnickin shokkieroamisen jälkeen alettu todenteolla pohtia seuraajaa FC Schalken peräsimeen. Saksalaisseuran johto kokoontui illalla keskustelemaan vaihtoehdoista ja myös kannattajat ovat aloittaneet oman toive- ja arvausleikkinsä.

Fanien keskuudesta kaikuvien ehdotusten keskeltä löytyy myös suomalaisittain tuttu nimi: HJK-luotsi Antti Muurinen!

– Jetzt hab ich’s: Antti Muurinen!! Von HJK Helsinki. Wie damals das Gespann van Hoogdalem/Stevens nun Pukki/Muurinen. (Nyt minä sen keksin: Antti Muurinen!! HJK Helsingistä. Kuten silloin aikanaan kaksikko van Hoogdalem/Stevens nyt Pukki/Muurinen)

Noin kirjoitti eräs Schalken fani Twitterissä ja sai oitis useita hengenheimolaisia kannattamaan ajatusta. Kirjoittaja viittaa tekstissään hollantilaiseen Huub Stevensiin, jonka johdolla Schalke valloitti vuonna 1997 UEFA cupin. Stevens toi ex-seurastaan Rodasta mukanaan maanmiehensä Marco van Hoogdalemin gelsenkircheniläisten puolustajaksi.

Bild: Maajoukkueen kakkosvalmentaja vahvoilla


//

Bild-lehden mukaan Muurisen sijaan vahvin ehdokas uudeksi valmentajaksi on Schalken ex-pelaaja Hansi Flick, joka paikuttaa parhaillaan Saksan A-maajoukkueessa Joachim Löwin apurina. Bild kuvailee Flickin taktisia aivoituksia seuraavasti:

– Hän peluuttaa näyttävää ja hyökkäysvoittoista futista nuorilla pelaajilla – siisi juuri sitä, mitä Schalkessa halutaan nähdä.

Tuon kuvauksen perusteella suomalaiskärki Teemu Pukki olisi varmasti valinnasta mielissään. Vaikka kyllä Muurisenkin pestaaminen lupaisi 21-vuotiaalle hyökkääjälle lisää peliaikaa.

//