FC Schalke 04:n verkkoon Euroopan liigan karsintaotteluissa kolme maalia upottanut HJK-kärki Teemu Pukki paljastaa SuomiFutis.com-sivuston haastattelussa, kuka saksalaisseurasta ensimmäisenä kysyi häntä siirtymään Schalkeen. Kyseessä oli nopea perulainen laituri Jefferson Farfan.

– Farfanin kanssa vaihdoimme Gelsenkirchenin ottelun jälkeen pelipaitoja ja jäimme hieman juttelemaan. Hän kyseli tilannettani ja olisinko jäämässä Helsinkiin. Farfan sanoi silloin minulle, että minun pitäisi tulla heille pelaamaan.

– Minä sanoin hänelle, että ”hoida homma”. En tiedä oliko hän se ensikontakti ja miten asiat siitä sitten lähtivät. Kun saavuin tänne Saksaan, niin Farfan minut nähdessään nosti peukalon ylös. Ehkä hänellä siis jotenkin oli sormensa pelissä, Pukki naurahtaa.

Schalke-manageri Horst Heldt kertoi aiemmin sivustollemme, kuinka saksalaisseuran ja Pukin välille syntyi ensikontakti jo tuon toisen HJK-matsin jälkeen Gelsenkirchenissä. Pukkia manageri ei ainakaan suoraan lähestynyt.

– Voihan se olla, että silloin hän puhui jo agenttini kanssa. Henkilökohtaisesti minun kanssani hän ei aiheesta puhunut. Kuulin ainoastaan, että minua oli lehdistötilaisuudessa kehuttu, Pukki muistelee.

SuomiFutis.com-sivusto julkaisee Pukin erikoishaastattelun kokonaisuudessaan lauantaina.

//