Uutisoimme eilen (lue tästä) keskuspuolustajan tontilla viihtyvän ja Dinamo Moskovan organisaatiossa pelanneen Boris Rotenbergin siirtymisestä Kuban Krasnodariin vuokralle.

Suomalaispelaajan vuokrakontrahti kattaa kauden 2011-12 loppuun asti. Moskovassa Rotenberg sai vastuuta ainoastaan nuorisojoukkueen peleissä, mutta nyt hän pääsee testaamaan tasonsa äärettömän kovassa Venäjän liigassa. Rotenberg ei epäröinyt tarttua tähän mahdollisuuteen, jossa mies työskentelee legendaarisen romanialaispelaajan Dan Petrescun alaisuudessa.

– Kun minulle tarjottiin mahdollisuutta pelata Kubanissa, halusin heti yrittää Dan Petrescun joukkueeseen. Dan oli aikanaan erittäin hyvä puolustaja ja voin oppia paljon häneltä. Yritän tehdä parhaani ja vain työtä tekemällä voin menestyä, Rotenberg sanoo Kubanin verkkosivuilla.

”Jokainen pelaaja olisi tehnyt saman päätöksen tilanteessani”

Rotenberg ei kadu siirtoaan Alaniasta Dinamo Moskovaan, jonka kanssa hänellä on edelleen voimassa oleva sopimus.

– En tietenkään kadu. Olen sitä mieltä, että jokainen pelaaja olisi tehnyt saman päätöksen tilanteessani. Siinä kävi vain niin, että jo kauden alusta Dinamo löysi vakiokokoonpanonsa, eikä valmennusjohdolla ollut mitään järkeä vaihtaa pelaajia. Joukkue on pelannut erittäin hyvin tällä kaudella.

Kuban Krasnodar on pelannut loistavan alkukauden Venäjän liigassa. Vielä viime sesongilla Kuban pelasi sarjaa alempana divarissa, mutta Petrescu on saanut miehistönsä lentoon. Rotenbergilla on hyvät mahdollisuudet merkkauttaa tämän kauden ensiminuutit Venäjän liigassa, jossa Kuban pelaa ylempää loppusarjaa ja taistelee mitaleista.