Vaasan Palloseura testaa Mestarien liigaa sekä Eurooppa-liigaa pelannutta veräjänvartijaa parin viikon ajan, kertoo seuratiedote.

Vastikään 27 vuotta täyttänyt Ryan Thompson on viimeksi pelannut irlantilaisessa Shamrock Roversissa. Rovers voitti viime kaudella Irlannin liigan, ja ansaitsi sitä kautta paikan Mestarien liigan karsintoihin. Thompson pelasi Roversin maalivahtina sekä Mestarien liigan että Eurooppa-liigan karsinnoissa.

Karsinnoissa FC Kööpenhamina oli Shamrockille liian kova vastus, mutta Eurooppa-liigassa Rovers yllätti FK Partizanin, ja selvisi kilpailun lohkovaiheeseen. Jamaikan pääkaupungista Kingstonista kotoisin olevalla miehellä on tilillään myös yksi A-maaottelu sekä joukko nuorisomaaotteluita.

VPS:n päävalmentaja Olli Huttunen kertoo, että edellinen testimaalivahti Brian Rowe lähti eilisen harjoitusottelun jälkeen kotiinsa, ja Thompson puolestaan saapuu Vaasaan keskiviikon aikana.

– Ajatus on, että katsomme nyt vähän kokeneempaa maalivahtia. Ryan on mielenkiintoinen kaveri, ja on meidän kanssamme nyt ainakin pari viikkoa, Oka sanailee.