Tammikuussa bundesliigaseura Borussia Mönchengladbachiin siirtynyt Alexander Ring aloitti uudessa seurassa ryminällä iskemällä heti ensimmäisessä harjoitusottelussa kaksi maalia viitentoista minuuttiin.

Odotukset Suomessa olivatkin korkealla liigan jatkuessa, mutta Ring odottaa yhä ensimmäisiä peliminuuttejaan Saksan pääsarjassa. Rheinische Post -lehden haastattelussa keskikenttämies kertoo oman näkemyksen nykytilanteestaan.

– Treenileiri oli ainoastaan puolet totuudesta. Pelasin siellä ainoastaan yhden puoliajan ja kaikki sujui erinomaisesti. Minulla oli kuitenkin ennen siirtoa Mönchengladbachiin kaksi kuukautta lomaa, enkä juurikaan pitänyt kuntoa yllä. Kausi Suomessa oli päättynyt, Ring kertaa.

– Olin pelannut 50 ottelua ja tarvitsin tauon. Kun saavuin Gladbachiin tiesin tarvitsevani kaksi tai kolme kuukautta ollakseni täydessä vedossa.

Päävalmentaja Lucien Favre ilmoitti viime viikolla suoraan, ettei Ring ole vielä valmis aloituskokoonpanoon. Liekö tilanne viikossa muuttunut, mutta ainakin Ringin omasta mielestä aika debyytille alkaa olla kypsä.

– Olen valmis Bundesliigaa varten, mutta valmentaja tekee päätöksen, milloin pääsen tositoimiin. Tiedän, että minun on oltava kärsivällinen, Ring painottaa.

– Olen valmis heti, kun valmentaja heittää minut kehiin – joko heti lauantaina Freiburgia vastaan tai vaikka vasta kolmen viikon kuluttua, suomalainen sanoo nöyränä.