Espanja-legenda: "Pirlo on parempi kuin Xavi"

Espanjan vuoden 1964 EM-kisajoukkueessa mestaruuden voittanut ja vuonna 1960 maailman parhaaksi pelaajaksi valittu Luisito eli Luis Suarez Miramontes uskoo, että Italian keskikentän johtohahmo Andrea Pirlo on parempi kuin Espanjan ja Barcelonan keskikentän sydän Xavi.

Pirlo, 33, siirtyi viime kaudeksi AC Milanista Juventukseen, ja miehen uran odoteltiin jo olevan laskusuunnassa. Pirlon johdolla Juventus otti Italian mestaruuden kärsimättä yhtään tappiota koko kauden aikana. Xavi, 32, ei ollut parhaiden kausiensa loistossa ja Barcelona joutui tyytymään Espanjan liigan kakkossijaan. Molemmat ovat myös maailmanmestareita, Pirlo vuodelta 2006 ja Xavi vuodelta 2010.

– Nämä pelaajat ovat kaksi mestaria sijoittumisessa ja pallon oikea-aikaisessa liikuttamisessa sekä oikeiden syöttöjen valitsemisessa. Heillä molemmilla on kokemusta runsain mitoin.

– He ovat samantyyppisiä pelaajia, mutta mielestäni Pirlo pystyy enemmän vaihtelemaan syöttöjään, lyhyiden syöttöjen lisäksi hän hakee enemmän pitkiä, avaavia syöttöjä.

Luisito tiedostaa Xavin huiekat syöttöprosentit niin Barcelonan paidassa kuin Espanjan maajoukkueessa.

– On totta, että Xavi syöttelee paremmalla tarkkuudella, mutta se johtuu siitä, että hän syöttää enemmän lyhyitä syöttöjä tai laitaan, missä epäonnistumisen riski on pieni. Pirlo hakee vaikeampia ja ratkaisevampia syöttöpaikkoja aktiivisemmin, ja epäonnistumisprosentti on siksi suurempi.

– Loppujen lopuksi Pirlo on monipuolisempi pelaaja kuin Xavi. Hänen potkutekniikkansa on parempi, miksi hän onkin parempi vapaapotkuissa ja tekee enemmän maaleja. Pirlo on myös aktiivisempi puolustussuuntaan, ja hänen merkityksensä joukkueelle on suurempi kuin Xavin omalleen.

Pelaajaurallaan myös Espanjan lisäksi myös nykyisessä kotimaassaan Italiassa Inter Milanossa pelannut Luisito sanoo olevansa objektiivinen arvioissaan.

– Huomautan, että vaikka italia on nykyinen kotimaani, niin sydämeni kuuluu Espanjaan.

Lisäjännitystä jalkapallon EM-kisoihin Betsafen vetokohteilla!
Avaa tili tästä ja kuittaa samalla 100 euron bonus!