Seinäjoen Jalkapallokerhon uusi toimitusjohtaja on entinen jalkapalloilija ja valmentaja Kari Martonen. Martonen aloittaa uudessa toimessa tammikuun alussa.

Martosella ei ole varsinaista aiempaa kokemusta seurajohdon tehtävistä, mutta hän on ollut jalkapalloseuroissa mukana yli 40 vuotta.

– Martosessa meidät vakuutti kokonaisuus. Hänellä on vankka jalkapallopuolen kokemus, hän on ihmisenä hyvä tyyppi ja hän osaa toimia johtajana. Lisäksi hän tietää mitä seuratyö Suomessa on ja hän on myös aiemmin siviilityössään johtanut talousvastuullista yksikköä, kommentoi SJK hallituksen jäsen Janne Kotamäki Martosen valintaa.

50 vuotta tänä vuonna täyttänyt Martonen on pelannut 248 pääsarjaottelua ja tehnyt 22 maalia HJK:n ja Hakan paidassa. Hän oli mm. voittamassa kolmea Suomen mestaruutta HJK:ssa vuosina 1985, 1987 ja 1988 sekä Hakassa vuonna 1995.

Martonen on suorittanut valmentajana UEFA Pro JVK-tutkinnon sekä Vierumäen Urheiluopiston erikoisammattivalmentajatutkinnon ja toiminut valmentajana Veikkausliigan Hakassa ja Hongassa sekä päävalmentajana JJK:ssa.

Lähde: SJK:n tiedote