Teemu Pukki on saamassa Glasgow Celticiin kovan luokan kirittäjän, kun skottiseuran The Express – lehti kertoo skottiseuran luotsin Neil Lennonin lentäneen Hollantiin tarkkailemaan Heerenveenin islantilaismaalitykkiä Alfred Finnbogasonia.

Heerenveen pelasi keskiviikkona cupin ottelun AZ Alkmaaria vastaan, missä islantilainen jäi kuitenkin maaleitta. Ottelun varsinainen peliaika päättyi 2-2-lukemin ja AZ eteni jatkoon rangaistuspotkukilpailusta.

24-vuotiasta huhuttiin jo seuraan kesällä, mutta Celtic valitsi edullisemman Pukin sekä nuoren Amido Balden vahvistamaan hyökkäystään. Tulokkaat eivät ole pystyneet täyttämään Valioliigaan siirtyneen Gary Hooperin jättämää aukkoa ja uuden kärkimiehen tulo tammikuussa ei olisi yllätys.

Finnbogason on ampunut Heerenveenille uskomattomat 40 maalia 47 otteluun nykyisessä seurassa reilun vuoden pestinstä aikana. Pelaaja on esiintynyt myös 20 kertaa Islannin maajoukkueessa. Hyökkääjä on aiemmin pelannut kotimaansa lisäksi myös belgialaisessa Lokerenissa sekä lainalla Ruotsin Helsingborgissa.