HJK:ssa ihmeteltiin aiemmin ja kysyttiin, pelataanko Helsingissä futista vai fudista. Selvää vastausta tähän kysymykseen ei saatu.

HJK järjesti aiheesta Facebookissa äänestyksen, mutta sosiaalinen media ei antanut yksiselitteistä vastausta. Voiton vei lopulta 52 prosenttia äänistä kerännyt futis, kun fudis jäi 48 prosenttiin.

– Samalla tavalla väitellään siitä onko se Sörkkä vai Sörkka ja lukemattomista muista sanoista. Syntymävuodella on aika suuri merkitys siinä kumpaa kukin käyttää ja kaupunginosilla on omat kuppikuntansa. Stadin slangi ry:n on kanta on, että slangi elää ja kehittyy eikä yhtä oikeaa tapaa ole, sanoo Stadin slangi ry:n puheenjohtaja Pekka Kurvinen.

– Itse olen vanhan polven mies ja sanon futis, nuoremmat käyttävät enemmän fudista. Futis on jo sadan vuoden takaa, sitä on käytetty suunnilleen niin kauan kuin täällä on potkittu. Fudiksesta alettiin puhumaan 40-50 -luvulla ja se yleistyi 50-luvulla. Mainittakoon myös että aiemmin futari tarkoitti peliä ja pelivälinettä, nykyään pelaajaa. Kieli muuttuu ja kehittyy, miettii puolestaan Tsennaaks Stadii, bonjaaks slangii -slangisanakirjan kirjoittanut slangiprofessori Heikki Paunonen.

Lähde: HJK:n verkkosivut