78-vuotias FIFA-pomo Blatter: ”Olen valmis uudelle kaudelle”

© Kuva: Getty Images

Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n puheenjohtajana jo 16 vuoden ajan häärinyt sveitsiläinen Sepp Blatter ei aio väistyä tehtävästään nykyisenkään toimikautensa jälkeen. Tänään 78 vuotta täyttävä Blatter ilmoitti jatkohaluistaan perjantaina Saksan Mönchengladbachissa.

– Olen käytettävissä. Jos enemmistö kansallisista liitoista haluaa minun jatkavan, niin jatkan. Ehtona on, että pysyn terveenä, mutta tällä hetkellä olen terve, Blatter lateli.

FIFA:n seuraavan kauden puheenjohtajasta päätetään Zürichin kongressissa kesällä 2015. Ehdokkaat puolestaan nimetään kesäkuussa Brasilian São Paulossa.

– Jos minut asetetaan ehdolle, niin minulla on vuosi aikaa valmistella ehdokkuuttani, Blatter kertoi goal.com:in mukaan.

Ehdolle on asettumassa myös Blatterin luottomies, 58-vuotias Jérôme Champagne. Myös UEFA:n puheenjohtaja Michel Platinin uskotaan olevan tehtävästä kiinnostunut.

Blatter otti kongressin puheenvuorossaan kantaa myös vuoden 2022 MM-kisaisännän Qatarin rankasti arvosteltuihin rakennustöihin. Rakennusprojektia on kuvailtu ”moderniksi orjatöiksi” ja töissä on kuollut satoja ulkomaisia rakennusmiehiä.

– Emme voi ottaa vastuuta maan laeista. Emme voi myöskään ottaa vastuuta siitä, maksavatko yritykset työntekijöille hyvin vai huonosti. Voimme kuitenkin yrittää löytää kaikkia osapuolia tyydyttävän ratkaisun, Blatter pyöritteli.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.