Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n puheenjohtajana jo 16 vuoden ajan häärinyt sveitsiläinen Sepp Blatter ei aio väistyä tehtävästään nykyisenkään toimikautensa jälkeen. Tänään 78 vuotta täyttävä Blatter ilmoitti jatkohaluistaan perjantaina Saksan Mönchengladbachissa.

– Olen käytettävissä. Jos enemmistö kansallisista liitoista haluaa minun jatkavan, niin jatkan. Ehtona on, että pysyn terveenä, mutta tällä hetkellä olen terve, Blatter lateli.

FIFA:n seuraavan kauden puheenjohtajasta päätetään Zürichin kongressissa kesällä 2015. Ehdokkaat puolestaan nimetään kesäkuussa Brasilian São Paulossa.

– Jos minut asetetaan ehdolle, niin minulla on vuosi aikaa valmistella ehdokkuuttani, Blatter kertoi goal.com:in mukaan.

Ehdolle on asettumassa myös Blatterin luottomies, 58-vuotias Jérôme Champagne. Myös UEFA:n puheenjohtaja Michel Platinin uskotaan olevan tehtävästä kiinnostunut.

Blatter otti kongressin puheenvuorossaan kantaa myös vuoden 2022 MM-kisaisännän Qatarin rankasti arvosteltuihin rakennustöihin. Rakennusprojektia on kuvailtu ”moderniksi orjatöiksi” ja töissä on kuollut satoja ulkomaisia rakennusmiehiä.

– Emme voi ottaa vastuuta maan laeista. Emme voi myöskään ottaa vastuuta siitä, maksavatko yritykset työntekijöille hyvin vai huonosti. Voimme kuitenkin yrittää löytää kaikkia osapuolia tyydyttävän ratkaisun, Blatter pyöritteli.