Eurooppa-liigassa huikeaa draamaa saman kaupungin joukkueiden välillä

© Kuva: Getty Images

Eurooppa-liigan torstaisissa neljännesvälierissä nähtiin illan päätteeksi huikeaa draamaa La Liga -joukkueiden Real Betisin ja Sevillan selviteltyä paremmuuttaan rangaistuspotkukilpailussa. Espanjalainen Marca-lehti kuvaili ottelua ”historian dramaattisimmaksi Sevillan derbyksi”.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta eurocup-otteluiden historiassa, kun saman kaupungin joukkueet joutuvat rankkarikisaan. Eurooppa-liigan historiassa ylipäätäänkin rankkarikisa oli vasta kolmas.

Kaupungin herruus meni tällä kertaa Sevillalle, joka voitti toisen osaottelun 2-0. Sevilla oli vielä rangaistuspotkukisassakin aluksi tappiolla, kunnes Alfred N’Diaye ampui pallon tolppaan. Viimeiseksi antisankariksi joutui Real Betisin toppari Nono, joka potkaisi ratkaisevan rankkarin löysästi maalin ohi.

Loppuillan muissa otteluissa jatkopaikat nappasivat FC Porto ja FC Basel. Joukkueet ampuivat otteluissaan yhteensä vain viisi kutia, mutta kumpikin onnistui maalinteossa kahdesti ja eteni jatkoon. Baselin suoritus on sikälikin huima, että se joutui alivoimalle jo pelin 9. minuutilla ja takaa-ajoasemaan puolen tunnin kohdalla.

Basel on käyttänyt pudotuspelivaiheessa päätään, sillä joukkueen kaikki viisi Eurooppa-liigamaalia on syntynyt puskemalla.

Eurooppa-liigan tulokset, jatkoonmenijät lihavoituna:

Anzhi Makhachkala-AZ Alkmaar 0-0 (yhteismaalit 0-1)
Benfica-Tottenham 2-2 (5-3)
Fiorentina-Juventus 0-1 (1-2)
Viktoria Plzen-Lyon 2-1 (3-5)
Valencia-Ludogorets Razgrad 1-0 (4-0)
Real Betis-Sevilla 0-2 (Sevilla jatkoon rp-kisan jälkeen)
Napoli-Porto 2-2 (2-3)
RB Salzburg-Basel 1-2 (1-2)

Eurooppa-liigan kahdeksan parhaan joukossa on kaksi joukkuetta Espanjasta sekä Portugalista. Hollannista, Italiasta, Ranskasta ja Sveitsistä on yksi nippu kustakin. Puolivälieräparit arvotaan perjantaina klo 14 alkaen.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.