Maalivahdin tilasto paljastaa: Bayern München jälleen häkellyttävän ylivoimainen

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Bayern Münchenin mestaruusjuhlat siirtyivät ensi viikolle, kun lähin uhkaaja Borussia Dortmund haki 3-0-vierasvoiton Hannoverista. Bayernin omat ennätysmurskajaiset kuitenkin sen kuin jatkuvat. Tämänpäiväinen 2-0-voitto Mainzista oli mestareille jo yhdeksäs vierasvoitto peräkkäin, joten se sivusi omissa nimissään olevaa ennätystä.

Bayern Münchenin tappioton kausi on perustunut pitkälti suvereeniin pallonhallintaan. Mainzia vastaan Bayernin pallonhallintaprosentiksi kirjattiin 78 kotijoukkueen 22:ta vastaan. Laukaukset Bayern puolestaan vei nimiinsä 23-4.

Tilastoista paljastuu yksi vieläkin hurjempi todiste Bayernin tämänpäiväisestä dominanssista. Triplamestareiden maalivahti Manuel Neuer nimittäin oli varsin merkittävässä pallollisessa roolissa Bayernin pyörityksessä.

Neuerin 46 pallokontaktia ja 28 pelattua syöttöä olivat enemmän kuin yhdenkään Mainzin pelaajan vastaavat lukemat. Samoin Bayern-vahdin syöttöprosentti 89 oli huomattavasti korkeampi kuin yhdelläkään mainzilaisella. Illan korkeimmat lukemat löi kaikissa kategorioissa tauluun Bastian Schweinsteiger, jolle kirjattiin 130 pallokosketusta, 110 pelattua syöttöä ja syöttöprosentti 93.

Taululla Bayernin pallollinen ylivoima ei lauantaina kuitenkaan näkynyt, vaan Schweinsteigerin puskema voittomaali syntyi vasta 82. peliminuutilla. Vain neljä minuuttia myöhemmin Mario Götze iski vapauttavan 0-2-osuman.

Bayernin seuraava vierasvoitto voi tulla jo tiistaina Berliinissä Herthan vieraana. Mikäli täysi pistepotti menee baijerilaisille, varmistaa se samalla mestaruutensa jo seitsemän kierrosta ennen kauden päätöstä.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS