Alexei Eremenkolla luottavaiset tunnelmat Veikkausliigan alla: ”Enemmän liigatason pelimiehiä”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan putoajaehdokkaiden joukkoon ennen viime kautta arvioitu Pietarsaaren Jaro pelasi positiivisen sesongin. Pienillä resursseilla toimivan seuran hyvää alkukautta seurasi pidempi jakso ongelmien kera, mutta joukkue piti sarjapaikkansa selvällä erolla ja sijoittui kymmenenneksi.

Kuluvaan kauteen Jaro lähtee positiivisin tunnelmin. Päävalmentajan Alexei Eremenkon mukaan ryhmän on samankaltainen kuin viime vuonna – toki hieman kokeneempi ja hieman laajempi, mikä lupaa hyvää.

– Ryhmämme oli hyvä viime vuonna ja todistimme sen myös asiantuntijoille, joista monet veikkasivat meidät hännille. Toki heikkojakin hetkiä oli, Eremenko kertoi SuomiFutis-sivustolle kauden alla.

– Kun vertaan nykyistä ryhmää viime vuoden miehistöön, olemme nyt kokeneempia. Meillä on pelaajia, jotka ovat pelanneet suurissa sarjoissa, maajoukkueissa ja jokaisella on vuosi enemmän kokemusta. Tiedämme, mitä tässä sarjassa pelaaminen vaatii.

Materiaali hieman laajempi

Jarolla, kuten lähes jokaisella liigajoukkueella, materiaalin laajuus asettaa omat rajoitteensa. Iso loukkaantumissuma ei voi olla näkymättä otteissa. Eremenko on saanut kuitenkin hieman kohennusta tilanteeseen.

– Viime vuonna minulla oli käytännössä 13 hyvää liigatason pelaajaa, nyt sanoisin tällaisia pelaajia olevan 16 joiden voin luottaa pärjäävän liigatasolla, hän laskeskelee.

Jaro sai miehistöönsä takaisin kesken viime kauden joukkueesta norjaan lähteneen saksalaisbrasilialaisen Hendrik Helmken, 26, joka jätti ammottavan aukon keskikentällä. Täksi kaudeksi lisäksi seura sai mielenkiintoisen vahvistuksen Fredrik ”Mini” Svanbäckistä, 34, joka palasi Pietarsaareen vuosikymmenen Ruotsin turneen jäljiltä. Menetys oli viime kaudella loukkaantumisista kärsineen, mutta lupavaan Simon Skrabbin, 19, siirtyminen Ruotsin pääsarjaan.

Oli joukkueessa enemmän tai vähemmän ”suuria nimiä”, Eremenkon filosofiaan ei kuitenkaan mahdu se, että yksittäisiä pelaajia nähtäisiin minään pelastajina.

– En koskaan rakenna joukkuettani yhden pelaajan varaan. Meillä on nyt hyviä pelaajia, mutta ei todella suuria tähtiä. Rakennan ryhmäni joukkuepelaamisen ja yhteistyön ympärille. Yksilöt toki ratkaisevat pelejä, mutta teemme työtä kollektiivin toimivuuden puolesta.

Montako kertaa Winchester osuu?

Jaro ei ole ollut liigan maaliahneimpia joukkueita ja tuskin on sitä nytkään. Hyvä kausi edellyttää hyvän ja tehokkaan ykköshyökkääjän löytämistä. Jarolla tätä manttelia sovitellaan trinidad-tobagolaiselle Shahdon Winchesterille, joka teki viime kaudella kahdeksan maalia.

– Winchester on hyvässä kunnossa. Kuusi maalia yhdeksään otteluun pre-seasonilla. Pelaamme hieman eri tavalla kuin viime kaudella ja vaadimme häneltä enemmän. Uskon kuitenkin hänen parantavan, Eremenko pohti.

– Maaleihin pystyvät myös ”Mini” Svanbäck, Jonas Emet sekä Markus Kronholm, joka on ampunut kymmenen maalia talven peleissä. Sanotaan Markuksesta mitä sanotaan, mutta se on melkoinen maalimäärä varsinkin keskikenttäpelaajalle. Ja kaikki pelitilannemaaleja. Siinä on ajateltavaa kaikille.

Jaro kohtaa avausottelussaan vieraskentällä HJK:n tulevana sunnuntaina.

Kai Lintinen, Helsinki
Twitter: @kailintinen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.