Makoisimmat otokset jalkapallovalmentajista saadaan usein, kun luotsit raivoavat kentän laidalla ja käyttävät koko äänijänteitään yrittäessään ohjeistaa pelaajilleen, kuinka korjata pelin ongelmakohtia. Yleisön pauhussa viestin perille saaminen on usein haastava tehtävä.

Saksan Bundesliigan keskikastissa majailevan Hoffenheimin päävalmentaja Markus Gisdol ehdottaa aikalisää jalkapalloon valmentajien työtä helpottamaan. Gisdol onkin kenties paras mies puhumaan, sillä 63 takaiskumaalillaan Hoffenheimin puolustus on ollut koko sarjan reikäisin.

– Valmentajana sitä toivoo voivansa ottaa aikalisän, jota jalkapallossa ei valitettavasti ole. Olen käsipallovalmentajille siitä todella kateellinen. Aikalisä saisi heti kannatukseni ja kaiken lisäksi televisiokin saisi samalla lisää mainosaikaa, Gisdol perustelee Kickerin sivuilla.

Reilun viikon tasaisessa ottelussa Hoffenheim oli yllätysjohdossa Bayern Müncheniä vastaan, kunnes puolustava triplamestari teki yhdeksässä minuutissa kolme maalia. Peli päättyi lopulta 3-3 -tasalukemiin, mutta aikalisä olisi Gisdolin mukaan voinut jarruttaa Bayernin nousua.

– Peliin tulee niin paljon raivoa ja nopeutta vastustajan maalin jälkeen. Kun seuraavakin tilanne johtaa takaiskuun, käynnistyy hyökyaalto, jota on vaikea pysäyttää, Hoffenheim-luotsi harmittelee.