KuPS lähtee kauteen jokseenkin samoin eväin, millä joukkue saavutti viime vuonna liigan seitsemännen sijan. Parempi suoritus savolaisilta nähtiin taas cupissa, missä joukkue eteni kolmannen kerran finaaliin asti. Saldona kolmas finaalitappiokin.

KuPS:n suurin menetys oli viime kauden maalitykin Ilja Venäläisen lopettaminen. Miehen hienoa 12 maalin saldo korostaa vielä se, että hän pelasi osan otteluista topparina. Toistaalta nyt Viron maajoukkuemies Ats Purje voi nousta ykkösratkaisijaksi, mikäli paikat pysyvät kunnossa.

Maalin suulle joukkue sai liigan parhaimmistoon kuuluvan Tomi Maanojan, joka tuo uskottavuutta puolustuspäähän. Seuraan ulkomailta viime kaudella palannut Tuomas Rannankarilla on nyt etsikkoaika – pystyykö nousemaan liigan eliittiin pelipaikallaan ja sitä kautta saamaan sopimuksen ulkomaille.

Viime kaudella ulkomailta Suomeen palanneen Jussi Kujalan piti olla keskikentän johtaja, mutta hän joutui tammikuussa polvioperaatioon ja on sivussa noin puolivuotta siitä. Mies menettää siten ainakin yli puolet kaudesta, ehkä enemmänkin.

KuPS:n rinki ei ole laaja, mutta taustalta on tulossa tukku lupaavia pelimiehiä, joista osa voi jo putkahtaa liigakartalle tänä vuonna. Joukkueen B-nuoret juhlivat viime vuonna Suomen mestaruutta.

Esa Pekonen viimeistä kauttaan päävalmentajana?

Pekonen valmentanee viimeistä kauttaan seuraa päävalmentajana. Tilanne on kaksijakoinen: toisaalta tämä voisi avittaa miehen itsensä ja joukkueensa viimeiseen urotekoon, toisaalta kaudesta – varsinkin jos se alkaa kehnosti – voi tulla välivuosi ja uuden odottelua muuttuvan tulevaisuuden kynnyksellä.

Pekosen mukaan joukkue tulee olemaan suoraviivainen, mikä kuvastaa miehen osin kuumahipiäistä persoonaa. Miehellä ei itsensä mukaan ”riitä maltti katsella sellaista pallonpyörittelyä”, mitä pallonhallintapeli vaatisi.

Kuinka KuPS:n lopulta käy? Ennakoimme joukkueelle hankalaa kautta. Katso tästä koko SuomiFutis-sivuston liigaranking.