Huuhkaja-ikonin pelaajaura päätökseen – ”Loppuun saakka täysillä”

© Kuva: Juha Tamminen

Mika Nurmela, 42, on ilmoittanut päättävänsä pitkän ja komean pelaajauransa. Nurmela siirtyy Palloliiton leipiin aloittaen elokuun alusta Pohjois-Suomen valmennuskeskuksen johtajana.

Nurmela on pelannut urallaan 71 A-maaottelua. Vuodesta 2009 Nurmela on pelannut oululaisseurassa.

– Kun tulin AC Ouluun vuonna 2009, tarkoituksena oli pelata vielä kaksi vuotta ja siirtyä tämän jälkeen urheilutoimenjohtajaksi. Nousimme heti ensimmäisenä vuotena Veikkausliigaan. Pysyimme liigassa seuraavana vuonna urheilullisesti.

– Putoaminen takaisin Ykköseen oli kova pala ja olen palanut halusta olla nostamassa meitä takaisin. Nyt minulla on 20 ottelua aikaa toteuttaa tämä asia, Nurmela kertoo seuran verkkosivuilla.

Nurmela odottaa jo mielenkiinnolla uutta työkuviota.

– Tartun uuteen haasteeseen innolla, mutta samalla haikealla mielellä. AC Oulu on ollut minulle korkeakoulu, miten jalkapalloseura toimii. Olemme onnistuneet monessa asiassa hyvin ja seura on mennyt todella paljon eteenpäin. Nyt on kuitenkin aika antaa viestikapula seuraavalle.

– Tulen seuraamaan ja auttamaan AC Oulua jatkossakin niin paljon kuin vain voin. Minulla on kaksi kuukautta työaikaa jäljellä ja menen loppuun saakka täysillä, Nurmela jatkaa.

Nurmelan voi nähdä seuraavan kerran tositoimissa tulevana lauantaina, kun AC Oulu kohtaa kotikentällään Ilveksen. Ottelu Raatissa alkaa kello 17:00.