AC Oulu nappasi värikkäiden vaiheiden jälkeen täyden pistepotin FC Jazzilta Ykkösen pelissä keskiviikkona. Jazzin maalivahti oli lähellä tehdä ottelun tasoituksen – vapaapotkusta.

AC Oulu karkasi ottelussa nopeasti 2-0-johtoon Dritan Stafsulan ja Joonas Sohlon maaleilla. Toisella jaksolla porilaiset heräsivät taistelemaan, kun Alekos Alekou iski komeasti ilmasta 1-2-kavennuksen. Jazz haki tämän jälkeen tasoitusta – ja kikkavarastosta löytyi yllättävä ase.

Jazzin veskari Lauri Pirhonen osoitti, että torjuntatehtävien lisäksi myös vapaapotkut lähtevät varsin nätisti. Pirhonen ampui hyvän putoavan vapaapotkun paristakymmenestä metristä. Isäntien onneksi virkaveli David Monsalve haki pallon kuitenkin komeasti yläkulmasta.

Aivan jokapäiväistä se ei ole, että maalivahti ampuu vapaapotkuja tuollaisilta etäisyyksiltä. Nyt kikka meinasi toimia.

Yllä videokooste ottelusta. Vapaapotku noin kolmen minuutin kohdalla.

Ykkösen tulokset 18.6.

AC Oulu – FC Jazz 2-1
JIPPO – Viikingit 4-2
PK-35 Vantaa – Ilves 0-1