Fiorentinan laitapelaaja Juan Cuadrado siirtyy odotetusti Valioliigan kärkiseuraan Chelseaan. Lontoolaisseura vahvisti hankinnan maanantai-iltana.

Mediassa puhuttu 24 miljoonan punnan siirtosumma voi kasvaa suurimmillaan 26,8 miljoonaan puntaan eli noin 35 miljoonaan euroon. Täten Cuadradosta tulee Guardianin mukaan suurin englantilaisseuran tässä siirtoikkunassa maksama siirtosumma. Sopimuksen kesto on 4,5 vuotta.

Kolumbialainen Cuadrado muistetaan eritoten MM-kisojen oivista otteistaan. Hän oli turnauksen paras maalisyöttelijä neljällä kappaleella yhdessä Saksan Toni Kroosin kanssa.

26-vuotias Cuadrado on pelannut Italiassa jo vuodesta 2009, ensin Udinesessa, hetken lainalla Leccessä ja vuodesta 2012 Fiorentinassa.

Saman kaupan yhteydessä Chelsea on päästämässä Mohamed Salah’n lainalle Fiorentinaan Guardianin mukaan, mutta tätä ei ole vielä virallisesti vahvistettu seurojen puolesta.

Chelsea ehti jo aiemmin maanantaina myydä Andre Schürrlen Wolfsburgiin tilejään tasoittaakseen.

Chelsea FC

@ChelseaFC
We are delighted to announce the signing of Juan Cuadrado from Fiorentina... che.lc/JIuPtG #CFC

(Päivitys 20.38: Alunperin siirron lähteenä The Guardian -lehti, mutta Chelseakin vahvisti hankkinnan hetki jutun julkaisun jälkeen. Juttua ja otsikkoa päivitetty sen osalta.)