Veikkausliiga-seuroilla riittää tekemistä, jos koko kolmikko haluaa jatkaa Eurooppa-liigan ensimmäistä karsintakierrosta pidemmälle.

Sekä VPS että FC Lahti saavat ruotsalaiset vastustajat ensimmäisellä kierroksella. Vaasalaiset kohtaavat AIK:n, kun FC Lahti pelaa puolestaan Elfsborgia vastaan. SJK puolestaan mittelee islantilaista FH:ta vastaan.

Etukäteisarviona voisi sanoa VPS ja FC Lahti ovat ottelupareihinsa varsin selviä altavastaajia, kun taas SJK on jonkin sortin suosikki islantilaisnippua vastaan.

Elfsborg sijoittui viime kaudella Allsvenskanissa neljänneksi ja porskuttaa tämän kauden osalta sarjassa toisena. AIK puolestaan oli kolmas viime kaudella ja taistelee samoista sijoituksista tänäkin vuonna. Tällä hetkellä ryhmä on kuudentena länsinaapurin liigassa.

FH lienee vastustajista etukäteen tuntemattomin. FH on kotimaansa liigan kärjessä yhdeksän pelin jälkeen. Viime kaudella joukkue putosi Eurooppa-liigan karsinnoissa juuri Elfsborgille.

FH hävisi avausosan vuosi sitten Elfsborgille 1-4, mutta nousi kotonaan taistelemaan jatkopaikasta. Vasta varsinaisen peliajan lopussa ruotsalaisvieraat ampuivat helpottavat 2-1-loppulukemat.

Ottelut pelataan torstaina 2. ja 9. heinäkuuta.

Suomalaisjoukkueet Eurooppa-liigassa

VPS – AIK (Ruotsi)
FC Lahti – Elfsborg (Ruotsi)
SJK – FH (Islanti)