ManU kukisti viime kaudella kotimaan tuplan ja Mestarien liigan voittaneen Barcelonan ystävyysottelussa sunnuntaina vastaisena yönä Suomen aikaa Kaliforniassa 3-1-lukemin. ManU:lta ensin Wayne Rooney 8. minuutilla ja Jesse Lingard 65. minuutilla osuivat.

Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Rafinha iski kavennuksen Barcelonalle ennen kuin Adnan Januzaj kaunisteli päätöslukemia vielä lisäajalla.

ManU-luotsi Louis van Gaal käytti jälleen laajaa rinkiä ottelussa vaihtaen toisella jaksolla koko miehistönsä. Hän hehkutti ottelun jälkeen erityisesti Januzaj’ta.

– Barcelona ei kyennyt tylsyttämään Rooneyn ja [Memphis] Depayn tuottamaa uhkaa, mutta pitää myös erityisesti mainita Januzaj’n olleen suuri uhka heille pelatessaan 30 minuuttia varsinaisena hyökkääjänä. Se oli mukava nähdä, Van Gaalia siteerattiin Soccerway-sivustolla.

– Januzaj oli erinomainen, koska hän oli aina pelattavana puolustajien ja keskikenttämiesten näkökulmasta. Hän teki myös hienon maalin, jossa hän joutui kamppailemaan kahta puolustajaa vastaan.

Barcelonalta puuttui ryhmästä mm. Etelä-Amerikan mestaruusturnauksessa kesä-heinäkuussa pelanneet Lionel Messi ja Neymar.

Joukkueiden avauskokoonpanot:

FC Barcelona

@FCBarcelona
Man Utd XI: De Gea, Darmian, Jones, Blind, Shaw, Carrick, Schneiderlin, Mata, Young, Memphis, Rooney #TourFCB #FCBlive

FC Barcelona

@FCBarcelona
Starting XI:
1. Ter Stegen
3. Piqué
5. Sergio
7. Pedro
8. Iniesta
9. Suárez
12. Rafinha
18. Alba
20. S.Roberto
21. Adriano
23. Vermaelen