HJK:n lupaus iloitsi vastuusta – loppukauden tavoitteena debyytti Veikkausliigassa

© Kuva: Juha Tamminen
Serie A:ssa Bologna - Atalanta! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Vasta 17-vuotias Lucas Lingman pääsi näyttämään osaamistaan HJK:n keskikentällä torstain ottelussa FC Krasdonaria vastaan.

Kahden vuoden jatkosopimuksen viime vuoden lopulla HJK:n kanssa kirjottanut Lingman tuli kentälle vartti ennen varsinaisen peliajan päättymistä Euroopan liigan karsintojen pudotuspelikierroksen toisessa osaottelussa. Aikaisemmin lupaus oli pelannut Klubin edustuksessa vain kaksi virallista ottelua, joista molemmat olivat Suomen cupin pelejä. Hän pääsi kentälle myös elokuun alkupuolella pelatussa harjoituspelissä Liverpoolia vastaan.

– Tuntui tietenkin hyvältä päästä vihdoin pelaamaan, se on aina kiva juttu, Lingman sanoi SuomiFutis-sivustolle.

– Meni ihan hyvin. Ei tullut suurempia virheitä ja pallo pysyi omilla. Tuntui siltä, että pärjäsin, hän jatkoi.

Torstain kamppailu päättyi tasatulokseen 0-0, mikä tarkoitti HJK:n europelien päättymistä. Krasdonar murskasi Klubin viime viikolla peräti 5-1 kotikentällään, joten venäläisseura jatkaa samalla yhteismaalituloksella Euroopan liigan lohkovaiheeseen.

Hallitsevan Suomen mestarin takaa-ajomatka oli lopulta liian suuri. Positiivista kamppailussa oli, että Lingmanin lisäksi myös muut nuoret, kuten Roni Peiponen, Matti Klinga ja Alex Lehtinen saivat minuutteja kansainvälisessä seuraottelussa.

 

Hyvän pallokosketuksen ja pelinäkemyksen omaava vasenjalkainen Lingman pääsi jo viime kaudella harjoittelemaan muutamia kertoja HJK:n ykkösmiehistössä. Hän kuuluu seuran lupaavimpiin yksilöihin, mutta siitä huolimatta hän ei ole vielä debytoinyt Veikkausliigassa.

– Koko ajan tässä kehitytään, mutta uskon, että olisin jo valmis pelaamaan Veikkausliigaakin. Uskon ja toivon, että debyytti tulee loppukauden aikana, kymppipaikalla viihtyvä Lingman kertoi.

Tämän ja edellisen kauden Lingman on esiintynyt lähinnä HJK:n Kakkosessa pelaavan reservijoukkueen Klubi 04:n paidassa. ”Nollanelonen” on ollut itäisen lohkon kärjessä lähes koko kauden. 19 pelatun kierroksen jälkeen se johtaa lohkoa viiden pisteen erolla FC Kultsuun ja FC Futuraan.

Klubi 04:llä on hyvät mahdollisuudet päästä sarjapelien päätyttyä karsimaan noususta Ykköseen. Edellisen kerran joukkue on pelannut Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla vuonna 2010. Nousu olisi erinomainen asia koko HJK:n organisaatiolle.

– Siellä on mennyt hyvin. Uskon, että nousu oli alusta lähtien se tavoite. Tiesimme, että meillä on hyvä joukkue kasassa, vaikka olemmekin nuoria.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros

Serie A:ssa Bologna - Atalanta! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!