Bayern Münchenin maalivahti Manuel Neuer pelasi yhtä tilannetta lukuun ottamatta mallikkaan pelin. Se riitti varmistamaan Arsenalille 2-0-kotivoiton Mestarien liigassa.

Maailman parhaaksi veskariksi tituleerattu Neuer hölmöili vapaapotkutilanteessa 77. minuutin kohdalla. Pelikieltonsa kärsinyt ja kentälle pari minuuttia aiemmin vaihdettu Olivier Giroud ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä.

Neuer tuli keskityspalloon kaukaa vastaan, mutta pallon sijaan saksalainen haroi ilmaa. Neuer saakin ottaa osuman piikkiinsä Lontoon illassa.

Neuer oli pelannut muuten loistaen ottamalla esimerkiksi Theo Walcottin puskun kiinni avopaikasta reaktiotorjunnallaan.

Neuer joutui antautumaan ottelun lopussa vielä toistamiseen, kun Mesut Özil sai lisäajalla ujutettua pallon maaliviivan yli.

Pelivireessä tiistai-iltana oli myös Arsenal-vahti Petr Cech, joka onnistui hiljentämään esimerkiksi huippuvireisen Robert Lewandowskin. Puolalaiskärki pääsi pari kertaa vaarallisille tonteille, mutta Cech ei ollut yllätettävissä.

Cech oli vaihdettu sisään Mestarien liigaan David Ospinan loukkaantumisen vuoksi. Se saattoikin olla Arsenalin onni. Cech tarjosi paljon varmemman vaihtoehdon kuin mihin Ospina oli pystynyt Tykkimiesten edellisissä väännöissä.

Tiistai-iltana Bayern piti palloa noin 70-prosenttisesti ja Arsenal luotti vastahyökkäyksiin. Ne olivat myrkkyä Bayernille, mutta toisaalta myös Bayernin jauhaminen oli jo alkanut näkyä ennen 1-0-maalia.

Arsenal oli hävinnyt kaksi ensimmäistä otteluaan Mestarien liigassa, joten voitto oli sille elintärkeä. Seuraavaksi osat vaihtuvat ja Tykkimiehet matkustaa Bayernin vieraaksi.

Mestarien liigan tulokset

Englantilaisseuroista Chelsea oli jälleen kiipelissä. Kiovan Dynamo piti kotikengällään lukemat nollissa. Dynamo Kiova on G-lohkossa toisena juuri Chelsean edellä.

Maalirikkain ottelu nähtiin Bayer Leverkusenin ja AS Roman välillä. Lukemat kirjattiin 4-4.

Arsenal – Bayern München 2-0
BATE – Barcelona 0-2
Dinamo Zagreb – Olympiakos 0-1
Dynamo Kiova – Chelsea 0-0
FC Porto – Maccabi Tel Aviv 2-0
Leverkusen – AS Roma 4-4
Valencia – Gent 2-1
Zenit – Lyon 3-1