SJK:ssa viime kaudella pelannut Marco Matrone siirtyy Ilvekseen 2+1-vuotisella sopimuksella.

Suomalais-italialainen Matrone, 28, pelasi SJK:ssa kaksi viime kautta ja juhli päättyneellä kaudella Suomen mestaruutta. SJK:n kapteenistoonkin kuuluneen pelaajan pelit jäivät vähäisiksi polven rasitusmurtuman takia, mutta kauden lopussa hän oli jälleen pelikunnossa.

– Viime kauden jälkeen aloin miettiä eri vaihtoehtoja ja sitten kun tuli tämä mahdollisuus siirtyä Tampereella, niin olin heti kiinnostunut. Ja kun Jarkko Wiss nimitettiin uudeksi päävalmentajaksi, niin olin vielä enemmän kiinnostunut ja sopimusneuvottelut etenivät aika nopeasti, Matrone sanoo Ilveksen sivuilla.

Matrone on tyytyväinen tuoreesta sopimuksestaan. Erityisen paljon hän odottaa pääsevänsä pelaamaan Tammelan stadionilla Ilveksen kotiyleisön edessä.

– Todella hyvät fiilikset. Odotan jo innolla harjoitusten alkua. Viime kausi oli itselleni vaikea, sillä koko alkukausi meni piloille loukkaantumisen takia. Loppukesästä eteenpäin olin hiljalleen pelikunnossa, mutta niin olivat muutkin runkopelaajat SJK:ssa. Siinä oli tosi haastavaa päästä pelaavaan kokoonpanoon ja olin tietysti pettynyt, etten saanut peliaikaa enää viimeisissä otteluissa. Mutta olen tosi iloinen, että voitimme Suomen mestaruuden. Huikea kausi seuralle! Matrone sanoo ja jatkaa:

– Ilves on seura, jolla on suunta voimakkaasti ylöspäin. Suomessa on ei ole kovin montaa tällaista seuraa. Olen tosi iloinen, että pääsimme yhteisymmärrykseen. Olen pelannut muutaman kerran Tammelan stadionilla Ilveksen vieraana ja siellä on ollut joka kerta mahtava tunnelma! Katsomot ovat lähellä kenttää ja yleisöä on paljon. Odotan innolla, että pääsen Tammelaan.

Ensi kaudella Matronen tavoite on nousta Ilveksen johtavaksi pelaajaksi.

Kilpailu pelipaikoista tulee olemaan kova. Tavoitteenani on ottaa iso rooli joukkueessa ja näyttää omaa esimerkkiä joka päivä.

Ilves kuului viime kaudella Veikkausliigan suurimpiin tippujakandidaatteihin, mutta keltapaidat yllättivät monet ja säilyttivät sarjapaikkansa kirkkaasti. Joukkue keräsi 33 ottelusta 40 pistettä ja sijoittui 12 joukkueen sarjassa kahdeksanneksi.