© Kuva: Getty Images

Peter Schmeichel tylyttää: ”Pep Guardiola teki Bayernista tylsän”

Manchester Unitedin legendaarinen maalivahti Peter Schmeichel heittää vettä myllyyn ennen lauantain Manchesterin derbyä. Hän väittää, että nykyinen City-luotsi Pep Guardiola teki edellisessä pestissään kiinnostavasta Bayern Münchenista tylsän.

Tämä siitä huolimatta, että Guardiola voitti seuralle kolme Bundesliigan mestaruutta ja kaksi Saksan cupia. Mestarien liigaa hän ei sen sijaan pystynyt voittamaan.

– Tulokset Bayernissa olivat ihan OK, mutta mielestäni Guardiola muutti erittäin viihdyttävästi pelanneen joukkueen tylsäksi katsella, Schmeichel lataa Omnisportilla.

– Ennen Pepiä Bayern pelasi suoraviivaisen tehokasta jalkapalloa, mutta hän muutti sen ympäripyöreäksi jauhamiseksi. Mutta ei hänen saavutuksiaan toki voi kiistää.

Guardiolan johdolla City on voittanut kaikki kolme pelaamaansa liigaottelua tällä kaudella.

– Hänen maineensa on kova ja Barcelonassa hän teki hienoa jälkeä. Mutta samalla hänellä kävi hyvä tuuri, kun hän sai Barcaan pelaajat, jotka tukivat erinomaisesti juuri hänen pelifilosofiaansa. Pepin ideologia on pallonhallintaan perustuva, kun monella muulla se perustuu maalien tekemiseen.

– Guardiola uskoo, että maksimaalisen pallonhallinnan kautta syntyy maalipaikkoja ja maaleja. Valioliiga on kuitenkin täysin erilainen ympäristö kuin Espanjan liiga. Se mikä toimii siellä, ei välttämättä toimi täällä, Schmeichel arvelee.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!