Jollen Danger Zone: Paha aika kohdata Bayern

Jos joskus löytyy tosi paha aika kohdata Bayern München, se on juuri nyt. Saksassa tiedetään, miten kova Bayern on aina sen jälkeen, kun joukkue on harvinaisesti hävinnyt matsin. Ja tietysti meillä on sitten peli heitä vastaan. Onneksi peli on sentään meidän himamatsimme.

Jos joskus löytyy tosi paha aika kohdata Bayern München, se on juuri nyt.

Ei Bayernkaan ihan voittamaton ole Bundesliigassa. Mutta on se niin kova nippu, että kaiken täytyy mennä ihan putkeen – ja Bayernilla olla vähän huonompi päivänsä – että heiltä pisteitä tulee. Heillä ei ole ollut nappikausi pelillisesti, mutta tilastot puhuvat puolestaan. Kymmenen pisteen kaula sarjakakkoseen. Saldo on 28 peliä – 21 voittoa, viisi tasuria ja kaksi tappiota. Aika hyvät lukemat jengille, joka on monen mielestä pelannut keskinkertaisen kauden… Eikä toi maalierokaan ole hassumpi, kun se on nyt 71-15.

Pientä saumaa yllätykseen voi tulla siitä, että Bayernille meidän matsimme ei ole ihan kaikista tärkein. Heillä on tosiaan turvallinen keula kärjessä ja edessä on matka Madridiin. Yllätystappio kotona Realille laittoi heidät tosi pahaan siltaan. Veikkaan, että he laittavat meitä vastaan huiliin muutaman sellaisen jätkän, joiden he toivovat olevan mahdollisimman freshejä ensi tiistaina Madridissa. Siellä heillä on kuitenkin aika iso tehtävä edessä ja jokaisen pelaajan täytyy olla täydessä kunnossa, jotta 1-2 tappio Realille kääntyisi jatkopaikaksi Santiago Bernabeulla.

Se, että Bayern hävisi kotonaan, oli minulle pieni yllätys. Mutta tosiaan pieni, koska Bundesliigan ylivoimastaan huolimatta Bayernin pelistä on puuttunut jonkinlainen viimeinen silaus. No Real -matsissa puuttui vähän enemmänkin, koska Robert Lewandowski ei pystynyt pelaamaan. Bayernin joukkueesta juuri Lewandowski on tällä hetkellä se pelaaja, jolle ei oikein korvaajaa löydy. Kun hän on poissa, ei yksi yhteen vaihtoehtoa ole. Totta kai Thomas Müller on loistava pelaaja, mutta kuitenkin erilainen kuin ”Lewa”, jonka ainoa varsinainen tehtävä (jonka hän osaakin sitten tosi hyvin) on iskeä verkkoja.

Jatkopaikkaa ajatellen Bayernin täytyy saada Lewandowski mukaan Real-matsiin, jotta heillä olisi saumoja vielä kääntää se. Mutta sitä ennen Bayernin pitää kuitenkin pelata meitä vastaan Leverkusenissa.

Ehkä pelityylimme sopii paremmin kärkijengien kanssa pelaamiseen kuin vähän alempana olevien.

Jännä juttu, että olemme pelanneet sarjan kärkijoukkueita vastaan tällä kaudella kohtuullisen hyvin. Ehkä pelityylimme sopii paremmin kärkijengien kanssa pelaamiseen kuin vähän alempana olevien. Tilanne on joka tapauksessa se, että europaikka on luisumassa käsistä, mutta siihen taisteluun voisi vielä jollain tavalla nousta, jos Bayern kaatuisi. Olisivat pisteet tärkeitä myös alakerran kannalta: meillä on kuusi pistettä karsijan viivaan ja muutama jengi siinä välissä, mutta se on joka tapauksessa sellainen viiva, josta pitää pysyä mahdollisimman kaukana ja mahdollisimman nopeasti.

Lauantaina sitten nähdään, miten Bayern on käsitellyt Madrid-tappionsa ja miten he valmistautuvan Madridin vierailuunsa. Vaikka he lepuuttaisivat pelaajia, on heidän materiaalinsa niin laaja ja tasokas, että todella kova avaus sieltä tulee joka tapauksessa. Eikä Bayernilla ole tosiaan tapana hävitä kahta kertaa perättäin.

Pitää yrittää parhaamme, että he joutuisivat vähän tottumaan siihenkin.

Joel Pohjanpalo
Twitter: @JPohjanpalo

Huuhkajien ja Bayer Leverkusenin hyökkääjä Joel Pohjanpalo on SuomiFutis-sivuston tuore asiantuntija, jonka ”Jollen Danger Zone” tuo jatkossa iloa lukijoillemme kolumnien ja videoiden muodossa (uutinen).


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!