El Clasico oli jälleen taattua draamaa alusta loppuun. Lionel Messi nousi pelin suurimmaksi sankariksi lisäajalla. Barcelona vei El Clasicon maalein 3-2 ja nousi La Ligan mestaruustaistoon.

Pelin käännekohta piti olla Ramosin ulosajo 77. minuutilla. Ramos liukui myöhässä napit edellä Messin jaloille ja sai tilanteesta punaisen kortin. Ramos ei tuomiota sulattanut ja huuteli matkalla pukukoppiin Barcelonan pelaajille ja mitä ilmeisemmin riitapukari Gerard Piquelle.

Punainen kortti oli Ramosille pelkästään El Clasicoissa jo viides.

73. minuutilla Ivan Rakitic ampui upealla laukauksella Barcelonan johtoon ja pitkään näytti siltä, että maali jää voittomaaliksi, varsinkin kun Ramos lensi vielä suihkun puolelle. Rakitic käänsi pallon vasemmalle jalalle ja ampui voimalla pallon vasempaan yläkulmaan.

Kotijoukkue nousi kuin nousikin tasoihin vielä 85. minuutilla. Vaihdosta sisään tullus James Rodriguez teki hienon juoksun ja ampui Marcelon syötöstä pallon sisään. Realin avausmaalin teki ensimmäisellä puoliskolla Casemiro.

Tasapeli olisi melko varmasti tehnyt Real Madridista La Ligan mestarin, mutta Barca-tähti Messi oli eri mieltä. Barcelonan avausmaalin tehnyt argentiinalainen nousi lisäajalla sankariksi ja tykitti Jordi Alban syötöstä pallon maaliin. Messi nousi maalien myötä kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi El Clasicoissa 16 maalillaan.

Voiton myötä Barcelona nousi La Ligan kärkeen yhteispisteissä Real Madridin kanssa, mutta Realilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.