Jollen Danger Zone: ”Nyt on tosi kyseessä!”

Bundesliiga lähestyy loppuaan ja hyvä se. Kausi on ollut hyvin raskas monellakin tavalla. Syksyn loukkaantuminen harmittaa vieläkin, mutta erityisen raskas kausi on ollut siksi, että meidän pelimme on ollut hukassa koko kevään.

Ei tämän näin pitänyt mennä

Kun valmentajamme vaihtui, oli meillä vain yksi tavoite (oli se sama tavoite kyllä jo entisenkin valmentajan kanssa) eli paikka euro-cupeissa. Ne saumat ja paikat katosivat aika pian. Sitten piti olla aika selvää, että olemme tukevasti keskikastissa. Tavallaan siellä ollaankin, mutta ei enää tukevasti. Tilanne on se, että olemme vain kolme pistettä karsintaviivasta. Meidän onneksemme meidän ja HSV:n välissä on kolme muuta joukkuetta, mutta silti: ei tämän näin pitänyt mennä.

Nyt on tosi kyseessä ja vain yksi tavoite mielessä. Meidän täytyy voittaa lauantaina Ingolstadt vieraissa. Ingolstadt on putoamisviivan alapuolella, mutta heillä on vielä pieni sauma nousta turvaan. Mutta se vaatisi voittoa meistä. Me taas haluamme varmistaa sarjapaikkamme tässä ja nyt – ja se vaatisi voittoa.

Schalke-ottelun jälkeen oli suunnitelmissa vapaapäiviä, mutta ne hävisivät

Mitään ei haluta jättää sattuman varaan ja valmistautuminen tähän peliin alkoi jo viime perjantain murheellisesta kotitappiosta Schalkea vastaan. Ottelun jälkeen oli suunnitelmissa vapaapäiviä, mutta ne hävisivät. Treenikentälle mentiin tekemään töitä. Lauantain peliin lähdimme jo torstaina, joten tähän matsiin on todellakin valmistauduttu huolella.

Juuri tuo häntäpään taistelu, josta haluamme todellakin pois, on tällä hetkellä sarjan suurin kysymysmerkki. Bayern on mestari, RB Leipzig hyvin todennäköisesti kakkonen. Kolmossijasta – eli käytännössä siitä, kuka menee suoraan Mestarien liigaan ja kuka karsintaan – taistelevat Hoffenheim ja Dortmund. Neljän kärki on tuossa. Aika harva olisi ennen kauden alkua uskonut, että tuo nelikkö menee Mestarien liigaan. No, Bayern ja Dortmund olisivat olleet jokaisessa arvauksessa, mutta Hoffenheim ja Leipzig ei.

Darmstadt lähtee ja Ingolstadtin lähdöllä annamme toivon mukaan lauantaina vauhtia. Sitten onkin monta joukkuetta taistelemassa karsinnan välttämisestä. Leverkusen on vielä ainakin lauantain alkuiltaan asti siinä porukassa.

Toivon mukaan sen jälkeen ei.

Joel Pohjanpalo
Twitter: @JPohjanpalo

Huuhkajien ja Bayer Leverkusenin hyökkääjä Joel Pohjanpalo on SuomiFutis-sivuston tuore asiantuntija, jonka ”Jollen Danger Zone” tuo jatkossa iloa lukijoillemme kolumnien ja videoiden muodossa (uutinen).


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.