Ykkösessä pelaavassa FC Hongassa kasvaa tällä hetkellä yksi suomalaisen jalkapallon mielenkiintoisimmista nimistä, Maximo Tolonen. Ulkomaan kentät ovat vielä saaneet odottaa keskikentän superlupausta, vaikka ottajia olisi jonoksi asti.

Vasta 16-vuotias Tolonen on pelannut tällä kaudella Hongan edustusjoukkueen mukana Ykköstä ja päässyt jokaisessa neljässä ottelussa kentälle. Kasvuympäristönä Honka on nuorelle lupaukselle erittäin hyvä, mutta ottajia olisi ulkomaillakin.

– Nyt on jo monta, monta seuraa, jotka kiljuen ottaisivat hänet vastaan, koska hän on tehnyt tulosta ja pelannut niin hyvin. Se on ihan selvä asia, poikamaajoukkueiden valmentaja Erkka V. Lehtola kertoo Ylelle.

Ulkomaille ei kannata silti rynnätä hinnalla, millä hyvänsä. Lehtolan mukaan oikean paikan ja oikean ajan merkitys on äärimmäisen tärkeä nuoren superlupauksen kohdalla.

– Hongassa on osaavia valmentajia, seuraihmisiä, jotka ovat pelanneet jalkapalloa korkealla tasolla ja tietävät, mistä pelissä on kysymys. Ihmisiä, jotka ovat valmiita antamaan hänelle myös mahdollisuuden pelata hyvän harjoittelun kautta, Lehtola sanoo.

Voit lukea Ylen kattavan jutun aiheesta tästä linkistä.